1EUR = 4.7776 RON | Bucureşti 11 º

Finanţe şi bănci

Netopia: Plăţile de pe dispozitivele mobile aucrescut substanţial şi au depăşit considerabil desktop-ul

Plăţile de pe dispozitive mobile au crescut substanţial în acest an şi reprezintă circa 60% din totalul tranzacţiilor online cu cardul procesate în primele nouă luni de Netopia Payments, procesator de plăţi electronice, pe fondul dezvoltării pieţei locale de e-commerce.

16 oct, 2019 | ECONOMICA.net

Compania a depăşit în premieră în luna septembrie pragul de un milion de tranzacţii online cu cardul, în creştere cu 44% comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut, în timp ce valoarea totală a acestora a crescut cu circa 15%.

„Piaţa de e-commerce în România se află într-un proces de sedimentare, iar acest lucru se observă în rezultatele înregistrate. În luna septembrie, am depăşit un milion de tranzacţii procesate cu cardul. Mai mult decât atât, anul acesta, plăţile realizate de pe dispozitivele mobile au luat un avânt substanţial, depăşind considerabil desktop-ul. Românii încep să îşi dorească mai multă rapiditate şi mobilitate în zona plăţilor, iar noi nu facem decât să le facilităm o experienţă de cumpărare cât mai simplă", a declarat Antonio Eram, CEO şi Fondator al NETOPIA Payments.

Din datele NETOPIA Payments, valoarea medie a tranzacțiilor cu cardul procesate în primele nouă luni ale anului a fost de 165 lei, în scădere cu 15% față de aceeași perioadă a anului trecut, datorită diversificării produselor și serviciilor ce pot fi în prezent plătite online cu cardul. Cea mai mare tranzacție procesată de NETOPIA Payments în perioada de referință a fost de 65.000 lei și a constat în plata unui pachet turistic.

În topul orașelor în care s-au realizat cele mai multe plăți electronice cu cardul, în primele nouă luni ale anului, se află Bucureștiul cu o pondere de 40%, urmat de Cluj cu 11%, Timișoara (8%), Brașov (6%) și Iași (5%).

Tot mai mulți români achiziționează bilete de transport din mobilPay Wallet

Plățile online realizate de pe smartphone prin portofelul digital mobilPay Wallet au înregistrat un avans important în primele nouă luni ale anului. Astfel, numărul tranzacțiilor procesate prin mobilPay Wallet în această perioadă a crescut cu circa 45% față de întreg anul 2018, în timp ce valoarea lor a urcat cu 25%.

Plățile cu mobilPay Wallet au fost impulsionate în mare măsură de integrarea în aplicație a plății transportului în comun în orașe mai multe orașe precum: Cluj-Napoca, Ploiești, Turda, Alba Iulia, Constanța, Reșița și Timișoara. În acest an, ponderea tranzacțiilor pentru cumpărarea biletelor direct din mobilPay Wallet a crescut de la 5% la 13%.

NETOPIA Payments este o companie românească lansată în 2013. În prezent, peste 8.000 de comercianţi folosesc serviciile şi soluţiile sale.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO