1EUR = 4.8583 RON | Bucureşti 28 º

News

NetSafe: Companiile din IT-telecom, băncile vor investi cu 30% mai mult în securitate informatică anul acesta

Principalii investitori în soluţii de securitate informatică sunt, în România, companiile mari din IT, sectorul financiar-bancar, telecomunicaţii, sănătate, producţie şi agricultură, care vor investi anul acesta cu 30% mai mult decât în 2016, estimează grupul NetSafe, unul dintre cei mai importanţi distribuitori de soluţii şi produse IT din România.

16 mai, 2017 | ECONOMICA.net

La polul opus se află IMM-urile, care au rămas vulnerabile în fața atacatorilor și care devin ținta hackerilor, avertizează compania. Scăpările de securitate ale firmelor mici sunt o modalitate prin care infractorii cibernetici pot accesa date precum contracte, listele de contacte sau informațiile legate de conturi.

"Multitudinea de dispozitive conectate și schimbarea comportamentului utilizatorilor nu au fost susţinute de investiţii în creşterea performanţei şi securităţii rețelelor. Iar acum suntem în situația de a folosi mijloace de comunicații moderne pe rețele învechite și depășite din punct de vedere tehnologic și al traficului. Toate aceste lucruri reprezintă vulnerabilități de care infractorii cibernetici profită din plin", explică Doru Manea, CEO al grupului NetSafe.

La nivel global, în medie, impactul financiar al unei breșe de securitate a depășit anul trecut 4 milioane de dolari, valoare în creștere cu 29% față de 2013, potrivit unui studiu realizat de Ponemon Institute. De subliniat timpul până la descoperirea breșei de securitate: în medie, peste 200 de zile, la care se adaugă o altă perioadă de 70 de zile până la izolarea și rezolvarea acesteia.

"În acest context, problemele apărute într-o rețea cer o rezolvare imediată, iar companiile se orientează către soluțiile de tipul Network Visibility, care oferă vizibilitate completă asupra rețelei, analizând traficul, dispozitivele utilizate, aplicațiile rulate și protocoalele de securitate", susţine Manea.

Investițiile în optimizarea infrastructurii de reţea generează reduceri de costuri pe segmentul IT cu până la 40%, potrivit estimărilor NetSafe.

NetSafe a devenit distribuitor regional al produselor IXIA în Europa de Est. Companie listată pe Nasdaq, IXIA este lider în furnizarea de soluţii de testare a reţelelor și asigură protecţia şi vizibilitatea acestora.

NetSafe a avut în 2015 o cifră de afaceri de 20,9 milioane de lei, în creştere cu 46% faţă de nivelul din anul anterior, şi un profit net de 1,2 milioane de lei, mai mic cu 16%, rezultate obţinute cu o echipă de doar 9 angajaţi.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO