1EUR = 4.8415 RON | Bucureşti 20 º

IT&C

NetSafe: Companiile din România au început să conştientizeze riscurile de securitate cibernetică şi îşi trimit angajaţii la şcoală

Companiile din România au început să conştientizeze riscurile la care se expun din cauza incidentelor de securitate cibernetică şi îşi trimit angajaţii la training-uri. Cererea de servicii de training în securitate IT a crescut în ultimul an cu 70% în România, spune CEO-ul NetSafe, Doru Manea.

29 noi, 2017 | ECONOMICA.net

"Cererea pentru servicii de training în securitate IT a crescut cu 70% în ultimul an, ca urmare a conştientizării riscurilor la care se expun companiile, pe fondul numărului tot mai mare de incidenţe de securitate IT. Companiile au început să îşi certifice angajaţii din departamentele IT, astfel încât să ştie să folosească şi să administreze soluţiile de securitate IT pe care le-au implementat", a afirmat Doru Manea, CEO NetSafe, într-un comunicat al companiei.

Tendinţa de certificare a angajaţilor pe segmentul de securitate IT este însă în stadiu incipient în România, iar din acest motiv, ritmul de creştere se va menţine şi anul viitor, crede Manea.

"Investiţiile în certificarea utilizatorilor soluţiilor de securitate IT, networking şi wireless aparţin în prezent, cu precădere, companiilor mari sau celor din sectorul public. Şi asta pentru că au înţeles că în acest fel pot creşte veniturile, pot scădea costurile operaţionale, pot creşte nivelul de securitate din companie şi nivelul de satisfacţie al angajaţilor”, a adăugat el.

Trainingurile sunt necesare mai ales acolo unde companiile au implementat anumite soluţii de securitate IT "la cheie", precum Ruckus, Brocade sau Fortinet şi trebuie să-şi trimită angajaţii la pregătire pentru a le utiliza.

NetSafe este unul dintre cei mai mari distribuitori de soluţii IT pe segmentele de securitate, reţelistică şi wireless, cu operaţiuni în România, Bulgaria, Croaţia şi Ungaria.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO