1EUR = 4.7694 RON | Bucureşti 14 º

News

UPDATE: 2.000 de pasageri de pe Otopeni sunt afectaţi de ploaia îngheţată. Întârzieri mari la decolare, doar două curse au plecat în patru ore

Niciun avion nu decolează de pe Aeroportul Otopeni, din cauza ploii îngheţate. Ultimul avion a decolat la ora 11.00

18 mar, 2018 | ECONOMICA.net

UPDATE 15.20: De la ora 11.17 până la acest update, doar două aeronave au decolat, spre Olso şi Viena. Două zboruri, spre Londra şi Bari, au fost anulate

UPDATE 14.58 "A crescut numărul întârzierile care depășesc o jumătate de oră. Este vorba de circa 20 de curse și asta înseamnă vreo 2.000 de pasageri. E vorba numai de avioanele care decolează, că de aterizat se aterizează", a declarat pentru ECONOMICA.NET Valentin Iordache, purtătorul de cuvânt al Companiei Naționale Aeroporturi București. 

Pasagerii din șase, șapte avioane au fost debarcați și așteaptă în terminal. Întrebat de Economica.net când ar putea decola primul avion, Iordache spune că este greu de spus și că deciziile sunt luate de piloți. "De ce nu au decolat până acum? Pentru că lichidul degivrant nu facea față din momentul în care se face operațiunea și momentul în care avionul este aliniat pentru decolare. Și din această cauză se forma din nou gheață pe avion", mai spune Iordache. 

Articolul iniţial: 

Niciun avion decolează de pe aeroportul Otopeni acum, potrivit informaţiilor disponibile online AICI. Toate cursele sunt întârziate, ultima decolare a avut loc la ora 11.00.

23 de curse trebuia să decoleze de pe aeroportul  până la ora 14.30. Un singur zbor a fost anulat, cel spre Frankfurt, operat de Lufthansa, potrivite site-ului Aeropoerului Henri Coanda.

Foarte multe curse au fost amânate la decolare pentru că sistemul de degivrare nu face față fenomenelor meteo.

„Freezing rain aplică un strat de glazură pe suprafața avioanelor. În cazul aceste ploi care îngheață, timpul între momentul aplicării lichidului degivrant și momentul în care pe suprafața avionului se formeaza pelicula de gheață este foarte mic. Mai mult de 10 aeronave nu au decolat.(...) Peste 1.000 de pasageri sunt blocați în avioane. Pista este în bune condiții, se poate ateriza în siguranță”, afirmă Valentin Iordache, purtător de cuvânt al Aeroportului Otopeni, citat de Digi 24.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO