Nicolae Cristescu: Semnarea contractului pentru preluarea Rapid s-a amânat cu o săptămână

Omul de afaceri Nicolae Cristescu, care doreşte să cumpere FC Rapid de la George Copos, a declarat, luni, că semnarea contractului dintre părţi a fost amânată cu o săptămână, deoarece principalul acţionar al grupării giuleştene trebuie să îi pună la dispoziţie mai multe acte în următoarele zile.
Economica.net - lun, 17 iun. 2013, 15:08
Nicolae Cristescu: Semnarea contractului pentru preluarea Rapid s-a amânat cu o săptămână

„A fost o discuţie destul de fructuoasă. Am semnat o minută prin care el se obligă să ne pună la dispoziţie toate actele pe care le-am solicitat. Pentru că sunt foarte multe acte care ne trebuie pentru a ajunge la semnarea contractului, iar în câteva zile o să ni le pună la dispoziţie. Avocaţii noştri le vor verifica şi apoi, probabil, în câteva zile vom semna contractul, dacă nu, la începutul săptămânii viitoare. Eu sunt optimist, cred că până la urmă se va finaliza. Acum nu ştiu dacă vor apărea surprize”, a spus Cristescu la finalul întrevederii avute cu George Copos la Crowne Plaza.

După întâlnirea cu George Copos, Cristescu a plecat la baza de pregătire Pro Rapid, pentru a se întâlni cu jucătorii formaţiei giuleştene care se află în Bucureşti.

„Acum mergem să ne întâlnim cu jucătorii la Pro Rapid, să stabilim ce avem de făcut, dacă le plătim sau nu salariile, dacă semnează contractele pe care le punem noi la dispoziţie”, a completat Cristescu.

La întâlnire vor participa preşedintele de onoare Ligii Suporterilor Rapidişti, Gigi Corsicanu, viitorul oficial al FC Rapid Grigore Sichitiu şi asociatul lui Nicolae Cristescu în tentativa de cumpărare a FC Rapid, Adrian Zamfir.

FC Rapid nu a primit licenţa pentru Liga I şi va evolua în sezonul 2013-2014 în Liga a II-a.

Nicolae Cristescu s-a întâlnit, săptămâna trecută, cu acţionarul majoritar al FC Rapid, George Copos, cei doi anunţând că au ajuns la un acord privind preluarea clubului şi că actele de vânzare-cumpărare se vor semna la începutul acestei săptămâni. Cristescu urmează să cumpere clubul împreună cu asociatul său, Adrian Zamfir.

George Copos a mai încercat în trei rânduri să vândă gruparea giuleşteană, în 2008, 2009 şi 2013, dar negocierile cu oamenii de afaceri Fathi Taher, Lutz Stache şi Gruia Stoica au eşuat.

Clubul Rapid traversează de la sfârşitul anului 2012 o gravă criză financiară care a culminat cu retrogradarea în Liga a II-a după ce Administraţia de Licenţiere din cadrul FRF a refuzat să îi acorde licenţa pentru ediţia 2013-2014 a Ligii I din cauza datoriilor.

La 7 decembrie 2012, Tribunalul Bucureşti a admis cererea SC FC Rapid SA şi a deschis procedura de insolvenţă a clubului condus de George Copos.

SC FC Rapid SA, societatea care administrează gruparea giuleşteană, are de achitat datorii în valoare de 148.029.085 lei (aproximativ 34 milioane de euro), conform tabelului preliminar de creanţe admis de adminstratorul judiciar în dosarul de insolvenţă.

La masa credală au fost înscrişi 163 de creditori care au solicitat creanţe în valoare de 210.838.992 lei (aproximativ 48 de milioane de euro), însă administratorul judiciar a admis doar 148 de milioane de lei.

La 17 mai, Tribunalul Bucureşti a decis ca termen pentru confirmarea planului de reorganizare a SC FC Rapid SA data de 13 septembrie, în cadrul dosarului de insolvenţă al societăţii care administrază gruparea giuleşteană de fotbal.

Te-ar mai putea interesa și
Șefa FMI Kristalina Georgieva: Economia mondială s-a dovedit surprinzător de rezilientă, dar există multe motive de îngrijorare, inclusiv inflația
Șefa FMI Kristalina Georgieva: Economia mondială s-a dovedit surprinzător de rezilientă, dar există multe motive de ...
Directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Kristalina Georgieva, a afirmat joi că economia mondială s-a dovedit surprinzător de rezilientă în contextul dobânzilor mai ridicate şi......
Congresul SUA ia din nou în discuție interzicerea TikTok
Congresul SUA ia din nou în discuție interzicerea TikTok
Camera Reprezentanţilor a Statelor Unite va examina din nou o propunere de lege ce prevede interzicerea TikTok în ţară ...
Generali anunță că se va reorganiza, grupul italian urmând să se concentreze pe două afaceri de bază și să eficientizeze structura geografică
Generali anunță că se va reorganiza, grupul italian urmând să se concentreze pe două afaceri de bază și să eficientizeze ...
Cea mai mare companie italiană de asigurări, Generali, a anunţat joi că se reorganizează, concentrându-se pe două ...
Google a fost dat în judecată de un grup de medici și dentiști japonezi, din cauza permiterii publicării unor recenzi negative, care le-au afectat reputațiile
Google a fost dat în judecată de un grup de medici și dentiști japonezi, din cauza permiterii publicării unor recenzi ...
Un grup de medici şi dentişti din Japonia au intentat joi la Tokyo o acţiune în justiţie împotriva companiei Google, ...