Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni mai repede faţă de termenul estimat iniţial, transmite Agerpres.
AGERPRES - vin, 19 apr. 2024, 18:23
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)

„S-au terminat lucrările la cuva Lacului Mare, cu două săptămâni mai repede decât prevăzusem. În câteva zile o să avem lacul plin cu apă: mai curat, mai puţine pierderi. În Parcul Cişmigiu am reparat podul mare, cuva Lacului Mic, am schimbat locurile de joacă, ţarcurile pentru câini, am plantat gazon, am plantat copaci, am schimbat sistemele de irigaţii, pergolele pentru plante agăţătoare. Acum lucrăm la alei. De asemenea, schimbăm o parte din bănci şi coşurile de gunoi”, a anunţat edilul general, pe Facebook.

Potrivit ALPAB, lucrările au durat două luni. „În cursul zilei de astăzi se va proceda la umplerea cu apă proaspătă a lacului, revitalizând acest loc fermecător. Aportul de apă proaspătă va contribui la îmbunătăţirea ecosistemului, având un impact pozitiv asupra întregii zone”, a scris ALPAB, pe Facebook.

Pe 20 februarie, Nicuşor Dan preciza că a început reparaţia cuvei Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, care nu a mai fost reabilitată de mai bine de 40 de ani. Lucrarea a fost realizată de Trustul de Clădiri Metropolitane.

„Acolo unde este necesar se va interveni şi la apărările de mal care, din cauza infiltraţiilor, s-au erodat pe anumite porţiuni”, preciza el.

Te-ar mai putea interesa și
Gazele naturale se scumpesc pe piețe în România și în Europa. Care este cauza
Gazele naturale se scumpesc pe piețe în România și în Europa. Care este cauza
Prețul gazelor naturale tranzacționat pe piața pentru a doua zi de la București a crescut semnificativ, în linie cu creșterile de pe piețele europene, ca urmare a posibilității ca Austria......
Au început să producă într-o sufragerie, iar acum, după 30 de ani, au rulaje de 35 de milioane euro din vânzarea de etichete. Povestea de business a unei familii de români
Au început să producă într-o sufragerie, iar acum, după 30 de ani, au rulaje de 35 de milioane euro din vânzarea de ...
Rottaprint, prima tipografie flexografică cu acționat 100% românesc, înființată de familia Nechita-Rotta în urmă ...
Tribunalul ICC interzice Gazprom să apeleze la instanţele ruseşti pentru disputele cu companiile europene
Tribunalul ICC interzice Gazprom să apeleze la instanţele ruseşti pentru disputele cu companiile europene
Un tribunal al Camerei Internaţionale de Comerţ (ICC) a interzis grupului Gazprom să continue în Rusia procedurile judiciare ...
Bogdan Neacșu (CEC Bank) mai câștigă un mandat de președinte al Asociației Române a Băncilor. Maria Rousseva (BRD) este unul dintre vecepreședinții nou numiți
Bogdan Neacșu (CEC Bank) mai câștigă un mandat de președinte al Asociației Române a Băncilor. Maria Rousseva (BRD) ...
Adunarea Generală a Asociației Române a Băncilor (ARB) reunită în ședință de 24 mai 2024, a votat noua componență ...