Nicuşor Dan: O să avem o iarnă cu mai multe avarii decât în 2019

Primarul general ales al Capitalei, Nicuşor Dan, a estimat luni că în iarna 2020-2021 se vor înregistra mai multe avarii decât în iarna precedentă, din cauza învechirii reţelei şi a faptului că în timpul verii nu au fost făcute reparaţiile necesare.
Economica.net - lun, 05 oct. 2020, 09:47
Nicuşor Dan: O să avem o iarnă cu mai multe avarii decât în 2019

„O să avem o iarnă cu mai multe avarii decât în 2019, pentru că reţeaua este cu un an mai veche şi pentru că nu s-au făcut în această vară – din cauza contextului electoral – nu s-au făcut reparaţiile necesare. Aţi văzut cifrele oficiale pe care le-a furnizat Elcen. S-a triplat – din cauza scăderii presiunii date de găurile din reţea – cantitatea de apă faţă de 2016 pe care ei trebuie să o injecteze în reţea, pentru ca presiunea să rămână la nivel tehnic dorit. Mai mult decât atât, ne apropiem de limita maximă tehnică la care se poate injecta apă în reţea. În mod clar o să fie mai greu decât în iarna trecută”, a precizat Nicuşor Dan într-o conferinţă de presă susţinută la finalul unei vizite de lucru la Ministerul Fondurilor Europene.

El a adăugat că imediat după preluarea mandatului se va ocupa de asigurarea stocurilor de materiale şi a echipelor pentru intervenţii.

„Ceea ce noi putem să facem, imediat după preluarea mandatului, este să avem stocuri de materiale pentru intervenţii şi să avem echipe pregătite pentru intervenţii, inclusiv detectoare de avarii, care nu există în momentul de faţă. Am spus că o să facem nişte licitaţii de urgenţă, pentru ca nu doar echipele Termoenergetica să intervină pe teren, ci şi privaţi, pe care să îi contractăm în regim de urgenţă, pentru ca să putem să intervenim pe avarii cât mai redepe”, a spus Nicuşor Dan.

El a vorbit şi despre îmbunătăţirea comunicării cu bucureştenii, astfel încât acestora să li se răspundă la apeluri şi să existe termene rezonabile de remediere a avariilor.

„Având fondurile europene, suntem optimişti că putem să semnăm contractul de finanţare, începând din această primăvară să începem să facem lucrările de schimbare a reţelei”, a adăugat primarul general ales.

Te-ar mai putea interesa și
România, pe locul 24 în Europa la numărul de kilometri de autostradă. Cum a evoluat rețeaua europeană de șosele de mare viteză în ultimii 100 de ani
România, pe locul 24 în Europa la numărul de kilometri de autostradă. Cum a evoluat rețeaua europeană de șosele de ...
România se situează pe locul 24 într-un top al țărilor din Europa după numărul de kilometri de autostradă, cu o rețea de 910 kilometri, înaintea Bulgariei, care are 831 de kilometri. Dacă......
Statele Unite ale Americii se alătură Apelului de la Christchurch împotriva extremismului online
Statele Unite ale Americii se alătură Apelului de la Christchurch împotriva extremismului online
Casa Albă a anunţat vineri că Statele Unite se vor alătura unei mişcări internaţionale împotriva extremismului online, ...
Fitch a menținut ratingurile pentru Bucureşti, Braşov, Oradea şi Buzău la ”BBB minus”
Fitch a menținut ratingurile pentru Bucureşti, Braşov, Oradea şi Buzău la ”BBB minus”
Fitch Ratings a confirmat vineri ratingurile pentru datoria pe termen lung în valută şi monedă locală ale oraşelor ...
Administrația Trump a primit în secret desfăşurătoarele telefonice ale unor jurnalişti de la Washington Post
Administrația Trump a primit în secret desfăşurătoarele telefonice ale unor jurnalişti de la Washington Post
Administraţia lui Donald Trump a obţinut în secret desfăşurătoarele telefonice ale unor jurnalişti de la Washington ...