Nicuşor Dan, posibil candidat la Primărie, nu vrea ca pasajul Ciurel să ajungă la A1, aşa cum fusese proiectat: „Continuarea ar fi o aberaţie”

Nicuşor Dan, posibil candidat pentru fotoliul de primar general din partea USR în 2020, spune că ar fi o aberaţie continuarea proiectului Pasajului Ciurel până la Autostrada Bucureşti - Piteşti (A1). În locul bulevardului paralel cu Iuliu Maniu, acesta propune înţeparea în Centura Bucureşti a unor străzi din Vestul Capitalei.
Anemona Andone - lun, 09 dec. 2019, 15:59
Nicuşor Dan, posibil candidat la Primărie, nu vrea ca pasajul Ciurel să ajungă la A1, aşa cum fusese proiectat:

„Pasajul de la Ciurel, continuarea, ar fi o aberaţie. Este o investiţie care nu rezolvă mare lucru. În niciun caz nu trebuie să finanţăm o investiţie care îi încurajează pe oamenii care vin de la Craiova şi Piteşti şi se duc la Constanţa, să vină prin Piaţa Unirii, ceea ce această traversare Ciurel ar face”, a spus Nicuşor Dan în cadrul unui interviu video pentru Hotnews.ro (minutul 43).

În schimb, reprezentantul USR a menţionat o altă soluţie pentru zona de Vest. „Trebuie să facem Centura pe patru benzi şi să facem acele străpungeri din Strada Liniei, din Bulevardul Timişoara, din, îmi scapă, încă un bulevard de acolo la 1-2 kilometri de Şoseaua de Centură. Şi aia este ieşirea şi intrarea din Vest, din zona foarte aglomerată în oraş, nicidecum un bulevard paralel cu Iuliu Maniu”, a continuat Nicuşor Dan.

Lucrările la Pasajul Ciurel/Nodul Virtuţii, prima etapă a celui mai mare proiect de infrastructură rutieră din Bucureşti, ar putea fi terminate anul acesta, conform estimărilor Primăriei Capitalei. În noiembrie fost turnat primul strat de asfalt pe podul peste Dâmbovița și Șoseaua Virtuții, iar luna aceasta ar putea fi realizate testele dinamice şi statice la pasaj, în vederea deschiderii circulaţiei.

Proiectul Penetraţiei Splaiul Independenţei – Ciurel – A1 are trei componente: Nodul Virtuţii (care presupune un pasaj peste râul Dâmboviţa şi peste Şoseaua Virtuţii cu descărcare imediat în Cartierul Militari), o altă secţiune până în centura Bucureştiului şi a treia – din centura Bucureştiului până în autostrada A1.
 
Costurile întregului proiect până la A1 sunt de 486 milioane de lei (valoare neactualizată, cu care a fost câştigat contractul în urmă cu 12 ani).
 
Acesta a fost demarat în 2010, în ciuda neînţelegerilor dintre Primăria Capitalei şi locuitorii de pe traseul ales. Conflictul între proprietari şi Primărie a dus la blocări succesive în instanţă, ba chiar şi la decizii în justiţie împotriva continuării lucrărilor, toate ducând la prelungirea termenelor şi întârzierea proiectului, astfel încât nici astăzi nu se ştie exact când ar putea fi terminat în întregime.
 
În cele din urmă, singura componentă concretă a proiectului a rămas Podul hobanat de la Ciurel peste râul Dâmboviţa.
 
Din cauza conflictului cu proprietarii din zonă, coridorul de expropriere pentru drumul ce va porni din Nodul Virtuţii a fost refăcut: în proiectul iniţial erau afectate 200 de clădiri, iar noul proiect prevede aproximativ 20 de imobile (construcţii) pentru expropriere.
 
FOTO: Pasajul Ciurel, 8 decembrie 2019 (sursa: Marian Andrei, Metrou Uşor)
Te-ar mai putea interesa și
Previo, jucător important din domeniul managementului hotelier din Europa Centrală și de Est, intră pe piața românească
Previo, jucător important din domeniul managementului hotelier din Europa Centrală și de Est, intră pe piața românească
Furnizorul ceh de software pentru management hotelier Previo intră pe piața din România și deschide un birou la București. Compania mai are birouri în Polonia, Slovacia și Ungaria....
Patronul Superbet, Sacha Dragic, vrea să schimbe regulile RCA în România. Când va debuta Eazy Asigurări, firma sa cu o formulă unică de vânzări, ce șoferi vor primi cele mai mici tarife RCA
Patronul Superbet, Sacha Dragic, vrea să schimbe regulile RCA în România. Când va debuta Eazy Asigurări, firma sa cu ...
Eazy Asigurări, societate controlată de familia lui Sacha Dragic, fondatorul Superbet, ar fi trebuit deja să debuteze ...
Cum ar putea impacta piața locală tranzacția Ahold Delhaize-Profi. Sunt între 45 și 59 de regiuni posibil afectate 
Cum ar putea impacta piața locală tranzacția Ahold Delhaize-Profi. Sunt între 45 și 59 de regiuni posibil afectate 
În decizia prin care a însărcinat Consiliul Concurenței din România să analizeze tranzacția dintre Ahold Delhaize, ...
Fostul cancelar german Gerhard Schröder a lăudat decizia lui Olaf Scholz de a nu trimite rachete Taurus Ucrainei
Fostul cancelar german Gerhard Schröder a lăudat decizia lui Olaf Scholz de a nu trimite rachete Taurus Ucrainei
Fostul cancelar german Gerhard Schröder a susţinut decizia actualului cancelar Olaf Scholz de a nu livra Ucrainei rachete ...