Nicușor Dan: S-a reactivat suspendarea PUZ-urilor sectoarelor 2 și 4

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a anunțat într-o conferință de presă că PUZ-urile sectoarelor 2 și 4 sunt suspendate din nou, începând de luni, 25 martie.
Andrada Ghira - joi, 28 mart. 2024, 11:37
Nicușor Dan: S-a reactivat suspendarea PUZ-urilor sectoarelor 2 și 4

„Printr-o decizie prin care Curtea de Apel București a pronunțat-o luni, s-a reactivat suspendarea PUZ-ului sector 4. După cum știți am avut șase PUZ-uri, în momentul acesta avem anulate anulate definitiv cele pentru sectoarele 1, 3, 5, 6, și cele de la 2 și 4, începând de luni, sunt din nou suspendate amândouă”, a anunțat Nicușor Dan într-o conferință de presă susținută în zona fostelor sere Berser, pe care au fost construite mii de apartamente.

Primarul a susținut conferința de presă în zona strada Drumul Binelui, acolo unde bucăți din terenul fostelor sere Berser au început să fie vândute în urmă cu zece ani mai multor dezvoltatori imobiliari. Nicușor Dan spune că s-a construit pe terenul de 52 de hectare circa 60%, și că numărul apartamentelor este de circa 15.000.

„Suntem într-o zonă de 52 de ha, care în plan urbanistic general erau prevăzute ca sere. Proprietarii puteam să cultive plante, sau dacă voiau, puteau să schimbe destinația și să transforme spațiul într-unul verde sau să vândă la preț foarte mic autorității locale, să facă aici un parc de 52 de ha, cât Herăstrăul fără apă. Au venit la Consiliul General, care și-a dat votul, iar valoarea lui a crescut. Doar pentru 52 ha cu 200 de milioane de euro.

Ce înseamnă asta pentru București? Uitați-vă în jur, e imposibil să găsești o soluție de trafic pentru blocurile astea care sunt unele în altele. Vedeți că nu avem nici trotuare pe care oamenii să meargă. Am făcut conferința la ora 10, pentru că dacă veneam la 7 sau 8, ați fi văzut ca e imposibil, oameni petrec zeci de minute să iasă din cartier pentru ca nu există soluții”, a spus primarul.

Nicușor Dan a convocat Consiliul General al Municipiului București pe 2 aprilie, atunci pe ordinea de zi se află și o hotărâre prin care se prevăd declanșarea procedurilor de expropriere a unor terenuri din zona, pentru extinderea parcului Tudor Arghezi.

19,2 milioane de lei este valoarea despăgubirilor pentru terenurile de 40.000 de mp. Adică 96 de euro/mp.

 

Te-ar mai putea interesa și
EXCLUSIV Un vânzător de RCA din top, cu sute de mii de clienți șoferi, arată probleme mari, după patru sancțiuni în doi ani. Unde se oprește „cutremurul” din piața brokerajului?
EXCLUSIV Un vânzător de RCA din top, cu sute de mii de clienți șoferi, arată probleme mari, după patru sancțiuni în ...
DAW Management Broker de Asigurări a mai luat o amendă de la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) și ajunge la a patra sancțiune în nici doi ani, iar Autoritatea deja îi acordă o......
Turismul reprezintă o treime din economia Greciei și este cel mai mare angajator –  studiu Confederaţia Turistică Elenă
Turismul reprezintă o treime din economia Greciei și este cel mai mare angajator – studiu Confederaţia Turistică ...
Contribuţia totală a turismului la economia Greciei în 2023 (incluzând beneficiile directe şi secundare) este estimată ...
S&P a menținut ratingul României la BBB-/A3, cu perspectivă stabilă
S&P a menținut ratingul României la BBB-/A3, cu perspectivă stabilă
Agenţia de rating S&P Global a reconfirmat, în data de 12 aprilie, ratingul aferent datoriei guvernamentale a României ...
Comuniștii ruși protestează după ce Ministerul Educației a introdus în programa școlară golful, un sport al „elitelor occidentale neprietenoase”
Comuniștii ruși protestează după ce Ministerul Educației a introdus în programa școlară golful, un sport al „elitelor ...
Ministerul rus al Educaţiei a introdus golful la orele de educaţie fizică în licee, decizie criticată de Partidul Comunist ...