1EUR = 4.7536 RON | Bucureşti 23 º

Extern

BREXIT Nigel Farage demisionează de la conducerea partidului Ukip

Nigel Farage, liderul partidului Ukip din Marea Britanie, care a făcut campanie pentru ieşirea Marii Britanii din Uniunea Eurpeană, a anunţat luni, 4 iulie, că demisionează din fruntea partidului, scrie presa britanică. 

04 iul, 2016 | ECONOMICA.net

În cadrul unui discurs pe care l-a ţinut la Londra, Farage a declarat că nu a vrut niciodată să fie un politician de carieră. 

Farage a mai anunţat că se retrage din politică după alegerile generale din 2015, însă s-a răzgândit rapid. Nigel Farage nu a reuşit atunci să intre în parlament, Ukip câştigând un singur loc. El a promis că de această dată nu se va mai râzgândi.

"În timpul campaniei pentru referendum am spus că îmi vreau ţara înapoi. Acum, îmi vreau viaţa înapoi", a declarat luni Nigel Farage.
"Am decis să mă retrag din funcţia de lider al Ukip. Victoria pentru «leave» la referendum reprezintă îndeplinirea ambiţiilor mele în politică. Am venit în această luptă din mediul de afaceri pentru că am vrut să fim o naţiune care se guvernează singură, şi nu pentru a deveni politician de carieră", a spus Farage.

"Ukip este într-o poziţie bună şi va continua, va avea sprijinul meu total pentru a atrage voturi. Vom ieşi din Uniunea Europeană, însă termenii despărţirii nu sunt clari. Dacă guvernul va da înapoi prea mult, şi având în vedere că partidul Laburist pare deconectat de o mare parte din electoratul său, ar putea veni vremuri foarte bune pentru Ukip".

Farage spune că în perioada următoare Ukip va face campanie împotriva tendinţei guvernului de a da înapoi de la Brexit. De asemenea, politicanul promite că va duce la bun sfârşit mandatul de europarlamentar.

Nigel Farage a mai adăugat că nu va susţine personal niciun candidat în campania pentru conducerea Ukip.

În vârstă de 52 de ani, Farage este membru al UKIP de la crearea formaţiunii în 1993 şi a fost ales prima dată în Parlamentul European în 1999.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO