1EUR = 4.8745 RON | Bucureşti 12 º

Companii

Nike, Adidas sau Puma? Cine domină Europa

În această lună se reiau jocurile în cele mai tari cinci campionate de fotbal din Europa. Care dintre cei trei mari producători de echipament sportiv s-a impus în preferinţele cluburilor de pe Vechiul Continent?

09 aug, 2014 | Economica.net

În luna august se reiau jocurile în campionatele de fotbal din Germania, Anglia, Franţa, Italia şi Spania, ocazie pentru firma de cercetare a pieţei de echipamente sportive Repucom să facă publică o cercetare referitoare la firmele alese de marile cluburi din Europa pentru a le îmbrăca şi încălţa jucătorii.

Rezultatul pe scurt: Compania americană Nike îşi surclasează rivalii europeni când vine vorba despre preferinţele cluburilor. În acest an, compania americană va echipa 26 de grupări, cu patru mai mult faţă de sezonul competiţional precedent. Compania germană Adidas şi-a trecut în cont în acest an 18 cluburi, cu patru mai puţine decât în ediţia anterioară. Italienii de la Kappa echipează opt cluburi, iar nemţii de la Puma nouă.

Nike mai conduce detaşat şi la alt capitol. Este cel mai mare furnizor de echipament sportiv pentru patru dintre cele cinci mari campionate ale Europei. Doar Premier Ligue le-a scăpat americanilor. Aici, Adidas echipează cele mai multe echipe (cinci), iar Nike doar trei.

Totuşi, când vine vorba despre bani, lucrurile se schimbă, dacă luăm în calcul doar vârful clasamentelor: Cele mai mari cinci contracte ale americanilor le-au adus anult trecut 125 de miliioane de dolari pe an, Nike livrând echipament către FC Barcelona, Manchester United, Paris Saint Germain, Juventus şi Inter. Cele mai mari cinci contracte ale nemţilor au adus însă 135 de milioane de euro anul trecut. Banii au venit de la Real Madrid, Chelsea, Bayern Munchen, AC MILAN şi Olympique Marseille.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO