Nikkei: Foxconn şi Sharp investesc nouă miliarde de dolari în China

Firma taiwaneză Foxconn şi producătorul japonez de echipamente electronice Sharp sunt în stadiul final al negocierilor cu autorităţile locale din Guangdong, China, pentru construirea unei fabrici de cipuri de ultimă generaţie, a anunţat publicaţia niponă Nikkei, transmite Reuters.
Economica.net - Dum, 23 dec. 2018, 11:31
Nikkei: Foxconn şi Sharp investesc nouă miliarde de dolari în China

Valoarea investiţiei s-ar putea ridica la 1.000 de miliarde de yeni (nouă miliarde de dolari), cea mai mare parte fiind suportată de guvernul din Zhuhai prin reduceri de taxe şi subvenţii, susţine ziarul financiar nipon, fără a cita sursa informaţiei.

Foxconn şi Sharp intenţionează să demareze construcţia fabricii în 2020, precizează Nikkei.

Reprezentanţii Foxconn şi Sharp nu au fost imediat disponibili pentru comentarii.

Foxconn, principalul furnizor din Asia al Apple, a preluat anul trecut controlul grupului japonez Sharp.

Şi presa din Vietnam anunţa luna aceasta că Foxconn ia în considerare înfiinţarea unei fabrici în statul asiatic, pentru a atenua orice impact al războiului comercial dintre SUA şi China.

Informaţia vine după ce recent câţiva directori intervievaţi de Reuters au selectat Vietnam şi vecina Thailanda ca destinaţii preferate în cazul în care vor trebuie să-şi mute operaţiunile din cauza escaladării conflictului comercial.

„Foxconn Group şi autorităţile din Hanoi lucrează la un plan ce prevede deschiderea unei facilităţile de producţie a iPhone-urilor în Vietnam, pentru a reduce impactul războiului comercial dintre SUA şi China”, a anunţat publicaţia Vietnam Investment Review.

Cotidianul financiar japonez Nikkei a informat recent că Apple Inc a cerut subcontractorilor taiwanezi care îi asamblează smartphone-urile, Foxconn şi Pegatron, să renunţe să mai introducă linii suplimentare de producţie dedicate celui mai ieftin model de iPhone, iPhone XR, din cauza unei cereri dezamăgitoare pentru acest model.

Sursa: AGERPRES

Te-ar mai putea interesa și
Ucraina va cere NATO acelaşi nivel de asistenţă antiaeriană de care beneficiază Israelul
Ucraina va cere NATO acelaşi nivel de asistenţă antiaeriană de care beneficiază Israelul
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat marţi seara, în discursul său cotidian către populaţie, că va solicita o reuniune a Consiliului Ucraina-NATO pentru a obţine mai multă......
Mărcile de lux au probleme cu chinezii care returnează produsele achiziţionate
Mărcile de lux au probleme cu chinezii care returnează produsele achiziţionate
În luna noiembrie 2023, cu prilejul Zilei Celibatarilor, cea mai importantă zi de cumpărături din China, mărcile de ...
Allview Solar Energy finalizează un proiect fotovoltaic de 1,3 MW în Drobeta-Turnu Severin
Allview Solar Energy finalizează un proiect fotovoltaic de 1,3 MW în Drobeta-Turnu Severin
Visual Fan, companie listata la Bursa de Valori București și deținătoarea brandului Allview, anunță finalizarea cu ...
Cod galben de vijelii şi averse torenţiale în Muntenia, Dobrogea, sudul Moldovei şi sud-estul Transilvaniei. Vremea se va răci în întreaga ţară
Cod galben de vijelii şi averse torenţiale în Muntenia, Dobrogea, sudul Moldovei şi sud-estul Transilvaniei. Vremea se ...
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică temporar ...