1EUR = 4.7601 RON | Bucureşti 24 º

Companii

Nimeni n-a venit să facă reactoarele de la Cernavodă. Statul mai aşteaptă şase luni

Termenul pentru selectarea investitorilor privaţi în proiectul reactoarelor 3 şi 4 de la Centrala Nucleară de la Cernavodă a fost prelungit pentru 15 septembrie 2012, a declarat ministrul Economiei, Lucian Bode.

14 mar, 2012 | ECONOMICA.net

Termenul iniţial până la care statul aştepta oferte de la investitori interesaţi de construirea şi operarea celor două reactoare de la Cernavodă era data de 15 martie. Potrivit lui Bode, aceasta a fost decizia Comisiei care se ocupa de atragerea de investitori pentru Cernavodă, şi a fost aprobată de Guvern.

Bode a făcut această declaraţie la un forum pentru IMM-uri şi nu a dat detalii referitoare la motivele prelungirii termenului, dar, cel mai probabil, nu s-au atătat investitori interesaţi de proiect, sau termenii ceruţi de aceştia nu au fost pe placul autorităţilor române. Doar Enel şi Arcelor Mittal mai erau interesaţi, de principiu de construcţia celor două reactoare, după ce aşţi trei mari investitori au renunţat la proiect, din cauza deciziei statului român de a păstra pachetul majoritar de acţiuni la compania care urma să construiască şi să opereze cele două reactoare. S-au mai vehiculat numele a doi investitori din Asia.

Acum câteva zile, ministrul Bode a enunţat mai multe variante, în cazul în care nu va fi selectat un investitor la 15 martie. “Avem trei variante. Prima este prelungirea procesului cu unele modificări, care nu ţin doar de componenta economică. Vrem să dăm posibilitatea investitorilor să intre cu echipamente, tehnologie. A doua variantă: sistăm proiectul şi reluăm procedura. A treia variantă: Renunţăm la proiect şi ne concentrăm pe realizarea reactorului 3” a spus Bode.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO