1EUR = 4.7432 RON | Bucureşti 25 º

IT&C

Nintendo a prezentat noua sa consolă Switch care va apărea pe piaţă în luna martie 2017

Producătorul japonez de jocuri video Nintendo Co Ltd a prezentat joi noua sa consolă denumită Nintendo Switch prin care vrea să recupereze decalajul care îl separă de rivalii Sony Corp şi Microsoft Corp., informează AFP şi Reuters.

20 oct, 2016 | Agerpres

Nintendo Switch, prima consolă lansată de Nintendo după Wii U în 2012, este un dispozitiv hibrid, ceea ce înseamnă că poate fi utilizată atât ca o consolă tradiţională de jocuri video cât şi ca un dispozitiv portabil. Grupul japonez, care intenţionează să lanseze noua consolă pe piaţă în luna martie a anului următor, nu a oferit joi detalii cu privire la preţul consolei sau alte specificaţii.

Succesul înregistrat de Switch va fi crucial pentru Nintendo având în vedere că această firmă menţine consolele de jocuri video în centrul afacerilor sale, într-un moment în care industria jocurilor video migrează spre smartphone-uri. O dovadă a acestei tranziţii este şi numărul de console vândute de Nintendo. În timp ce consola Nintendo Wii, lansată în 2006, s-a vândut în peste 100 de milioane de exemplare, succesoarea sa, WiiU, nu s-a bucurat de un succes similar doar 13 milioane de unităţi fiind vândute în cei trei ani de la lansare.

Vânzările dezamăgitoare de console WiiU şi semnalele venite de la acţionari şi investitori au determinat Nintendo să intre pe piaţa jocurilor pentru smartphone-uri, ceea ce a dus recent la un succes fenomenal înregistrat de jocul Pokemon GO. În prezent Nintendo pregăteşte o versiune a jocului Super Mario pentru telefoanele iPhone şi tabletele iPad produse de Apple.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Iulian Enache

Vara neputinţei

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO