1EUR = 4.7432 RON | Bucureşti 25 º

News

Nintendo se aşteaptă la pierderi. A redus de peste trei ori estimările pentru vânzările de console

Nintendo a redus de peste trei ori, de la 9 milioane la 2,8 milioane, estimările privind vânzările consolei Wii U, principalul produs al companiei, şi anticipează că va înregistra pierderi în anul fiscal care se va încheia în martie.

17 ian, 2014 | Mediafax

Compania niponă spera la o revitalizare în perioada sărbătorilor de iarnă, potrivit Wall Street Journal.

Noile estimări arată că Nintendo a avut vânzări slabe de console şi jocuri în perioada de sfârşit de an, mai ales pentru Wii U, care a înregistrat dificultăţi chiar de la lansare din cauza concurenţei jocurilor de pe reţelele sociale, smartphone-uri şi tablete.

Nintendo a evitat astfel de platforme, susţinând că menţinerea experienţei jucătorilor pe produsele companiei este esenţială pentru a supravieţui.

 Compania a avut de înfruntat şi o competiţie mai dură din partea rivalilor Sony şi Microsoft, care au lansat recent ultimele generaţii ale propriilor console, tehnologic superioare Wii U.

La sfârşitul lunii octombrie, Nintendo arăta, însă, încredere în privinţa vânzărilor. Preşedintele companiei, Satoru Iwata, declara într-o conferinţă de presă că evoluţia va fi susţinută de noile jocuri care urmau să fie publicate în sezonul sărbătorilor de iarnă.

Nintendo a informat acum că se aşteaptă la o pierdere operaţională de 35 de miliarde de yeni (335,3 milioane de dolari), în timp ce în aprilie estima profit de 100 de miliarde de yeni (960 milioane de dolari). Pentru anul fiscal precedent, încheiat în martie 2013, compania a raportat o pierdere de 36,4 miliarde de yeni (350 milioane dolari).

Vânzările ar urma să se situeze la 590 de miliarde de yeni (5,65 miliarde dolari), cu 36% sub nivel de 920 de miliare de yeni (8,8 miliarde dolari) anticipat anterior.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Iulian Enache

Vara neputinţei

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO