Nissan va opri cooperarea cu Mercedes-Benz pentru dezvoltarea maşinilor de lux – Reuters

Nissan va opri cooperarea cu Mercedes-Benz, divizia grupului auto german Daimler AG, în privinţa dezvoltării maşinilor de lux - au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul - suspendând astfel un proiect cheie al parteneriatului lor, care ar putea afecta profitabilitatea fabricii lor din Mexic.
Economica.net - joi, 05 ian. 2017, 18:09
Nissan va opri cooperarea cu Mercedes-Benz pentru dezvoltarea maşinilor de lux - Reuters

Renault-Nissan, care funcţionează sub forma unei alianţe globale din 1999, a convenit în 2010 să înceapă să coopereze cu Daimler pentru unele proiecte. Cei trei producători colaborează pentru producţia în comun a unor motoare, iar modelele Twingo Renault şi Daimler Smart au fost dezvoltate pe baza aceleiaşi platforme.

În octombrie, Nissan a decis ca brandul său premium Infiniti să nu utilizeze ”MFA2”, o platformă auto modernizată a Daimler, pe care companiile au înfiinţat-o împreună, deoarece Infiniti nu a avut o performanţă suficient de bună pentru a absorbi costurile tehnologice ale Mercedes, susţin sursele.

Acestea au adăugat: ”Nu a fost posibil să se încheie un acord pe baza MFA2. Obiectivele stabilite de Infiniti erau prea dificil de realizat”.

Decizia ar putea reduce eficienţa fabricii lor comune care ar urma să fie inaugurată anul acesta la Aguascalientes, în Mexic, valoarea investiţiei fiind estimată la un miliard de dolari. Aici ar urma să fie produse modelele Infiniti şi Mercedes pentru piaţa din SUA şi alte pieţe. Mercedes-Benz şi Infiniti urmau să colaboreze în domeniul cercetării, al design-ului şi al producţiei de modele compact de lux, vehiculele fiind vândute pe plan global de Daimler şi Nissan. Costurile cu forţa de muncă în Mexic sunt mai scăzute decât în Germania, Japonia şi SUA.

De asemenea, Nissan ar putea fi forţată să deprecieze active la fabrica sa din Marea Britanie, unde sunt dezvoltate modele Mercedes, susţin sursele.

Daimler şi Nissan vor continua programele comune numai când vor exista beneficii pentru ambele părţi, se arată în comunicatul celor două companii trimis Reuters.

Pe plan global, producătorii auto caută modalităţi de a reduce costurile de dezvoltare a vehiculelor. Una dintre modalităţi ar putea fi folosirea platformelor comune pentru a sprijini fabricarea vehiculelor de diferite dimensiuni.

Grupul auto francez Renault deţine 44% din acţiunile Nissan, care, la rândul său, deţine 15% din Renault, iar cele două companii au acelaşi director general, Carlos Ghosn.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit în opt ani un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.

Te-ar mai putea interesa și
Lamborghini introduce săptămâna de lucru de patru zile pentru muncitorii de pe linia de producţie
Lamborghini introduce săptămâna de lucru de patru zile pentru muncitorii de pe linia de producţie
Constructorul auto italian Lamborghini a anunţat marţi că a ajuns la un acord cu sindicatele pentru a introduce săptămâna de lucru de patru zile pentru muncitorii de pe linia de producţie,......
O nouă piedică spre Schengen – Belgia adoptă discursul Austriei: Discutăm despre extindere în viitor, dar mai întâi trebuie să reformăm sistemul
O nouă piedică spre Schengen – Belgia adoptă discursul Austriei: Discutăm despre extindere în viitor, dar mai ...
Nicole de Moor, secretar de stat pentru migraţie şi azil în guvernul Belgiei, a declarat marţi, la sosirea la Consiliul ...
Nova Post, cea mai mare companie privată de servicii poștale și de curierat din Ucraina, se extinde la Brașov
Nova Post, cea mai mare companie privată de servicii poștale și de curierat din Ucraina, se extinde la Brașov
Nova Post, cea mai mare companie privată de servicii poștale și de curierat din Ucraina, se extinde în România. După ...
Rata şomajului la nivel naţional a scăzut la 2,9%, în octombrie
Rata şomajului la nivel naţional a scăzut la 2,9%, în octombrie
Rata şomajului înregistrat la nivel naţional a fost de 2,90% în luna octombrie a acestui an, în scădere cu 0,06 puncte ...