1EUR = 4.7667 RON | Bucureşti 18 º

News

Niţă: Enel şi ArcelorMittal au opţiunea firească să se retragă din reactoarele 3 şi 4

Proiectul de peste şase miliarde de euro al construcţiei reactoarelor nucleare 3 şi 4 la centrala din Cernavodă va fi reevaluat, iar acţionarii privaţi ai companiei EnergoNuclear au opţiunea să rămână sau nu în compania de proiect, a declarat ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă.

18 dec, 2013 | Mediafax

"Este o opţiune să se retragă, în mod firesc. Partea chineză face due-dilligence pentru întreg proiectul. Proiectul va fi reevaluat, iar cei doi acţionari privaţi vor trebui să spună sau nu dacă vor să participe la EnergoNuclear. Depinde de investitori dacă doresc să îşi pună banii în capitalul social al EnergoNuclear", a delclarat Niţă într-o conferinţă de presă.

EnergoNuclear, compania care ar trebui să construiască reactoarele nucleare 3 şi 4, a pierdut în 2010 cea mai mare parte a investitorilor implicaţi în această investiţie. Acţionarii privaţi ai companiei EnergoNuclear sunt Enel (Italia) şi ArcelorMittal România

Din 2010, niciun alt ninvestitor nu a dorit să se implice în proiect, iar Guvernul vrea să realizeze investiţia cu companii din China.

EnergoNuclear este controlată majoritar de statul român, prin Nuclearelectrica, producătorul de energie care operează centrala nucleară din Cernavodă.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO