1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 1 º

News

Niţă: România se poate transforma într-un hub regional pe noul 'Drum al Mătăsii'

România se poate transforma într-un hub regional strategic, pe noul 'Drum al Mătăsii', având în vedere numeroasele resurse de care dispune, atât în domeniul energetic, cât şi de altă natură, a declarat joi ministrul român al Economiei, Constantin Niţă, în cadrul Bucharest Forum 2014, 'Deblocarea potenţialului Eurasiei. Decizii strategice pe Noul Drum al Mătăsii', organizat de Institutul Aspen România.

02 oct, 2014 | Agerpres

'Dezvoltarea relaţiilor economice la nivel regional, precum şi dezvoltarea conexiunilor de transport şi armonizarea politicilor în domeniul comercial sunt elemente care fac ca noul 'Drum al Mătăsii' să poată să conecteze cât mai bine Europa de Asia. România dispune de numeroase resurse, nu doar energetice, care trebuie valorificate într-un mod cât mai eficient. Toate acestea resurse, fie că vorbim de resurse naturale, umane, experienţă şi tradiţie, pot transforma România într-un hub regional strategic. Şi faptul că suntem aşezaţi la Marea Neagră ne oferă un bun prilej de a ne implica direct în schimburile economice internaţionale între Europa şi Asia', a spus ministrul Economiei.

El a precizat că România are drept obiectiv recâştigarea pieţelor pe care le-a pierdut, mai ales în această zonă. 'Suntem foarte interesaţi în a promova relaţiile economice cu China, India, Azerbaijan, Kazahstan sau Georgia, state cu care am avut relaţii economice bune care acum, din păcate, nu se ridică la nivelul aşteptărilor şi a oportunităţilor de care dispune România', a subliniat Constantin Niţă.

Ministrul Economiei a amintit faptul că, anul trecut, România a avut exporturi de 50 de miliarde de euro, din care 70% au mers către Uniunea Europeană şi doar 30% către alte pieţe, iar anul acesta, la şapte luni, exporturile au crescut la un nivel istoric de 30 de miliarde de euro, dar proporţia s-a menţinut.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO