1EUR = 4.8375 RON | Bucureşti 33 º

News

Niţă spune că peste 90% din fondurile europene gestionate de Ministerul Energiei au fost contractate

Peste 90 la sută din fondurile europene gestionate de Ministerul Energiei au fost contractate, cele mai multe din proiectele din acest domeniu vizând generarea de energie fotovoltaică şi eoliană, în timp ce proiectele de generare a energiei pe bază de biomasă sunt mai puţine, spune Constantin Niţă.

19 iul, 2013 | Mediafax

Ministrul Energiei, Constantin Niţă, a declarat vineri, în staţiunea Buşteni, că dintr-un total de 628 de milioane de euro fonduri europene gestionate de Minister, până în prezent au fost contractate 93 la sută.

"La Axa 4 energie de care ne ocupăm noi, din totalul de contractat, 628 de milioane de euro, în momentul de faţă avem contractat 93 la sută. Eu spun că este o performanţă, este un lucru foarte bun, urmând ca proiectele care au fost selectate pe măsură ce sunt puse în practică să primească banii necesari", a spus ministrul Energiei.

Potrivit lui Constantin Niţă, cele mai multe dintre proiectele pe fonduri europene sunt proiecte care vizează generarea de energie fotovoltaică şi eoliană, numărul proiectelor axate pe generarea de energie pe bază de biomasă fiind mai puţine.

"Îi încurajez pe toţi investitorii să apeleze la sistemul de producere a energiei electrice pe bază de biomasă", a spus Niţă.

Ministrul Energiei a fost prezent, vineri după-amiază, în staţiunea prahoveană Buşteni, unde a fost semnat un contract privind construirea unei staţii de cogenerare cu biomasă lemnoasă care va produce căldură şi energie electrică.

Valoarea investiţiei este de 38 de milioane de euro, din care 18 milioane de euro sunt fonduri europene, restul de 20 de milioane de euro fiind investiţie privată.

Viitoarea staţie de cogenerare va furniza energie electrică în principal unui resort de golf şi ski care se va construi în Buşteni şi va utiliza biomasă forestieră rezultată din tăierea, rarefierea şi curăţarea forestieră.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO