Nivel record al datoriei publice a Spaniei, aproape 1.1400 miliarde de euro, echivalentul a 100,03% din PIB

Datoria publică spaniolă a crescut în iunie la nivelul record de 1.138,9 miliarde de euro (1.336 miliarde de dolari), echivalentul a 100,03% din PIB, arată datele publicate joi de Banca Centrală a Spaniei, transmite EFE.
Economica.net - joi, 17 aug. 2017, 17:22
Nivel record al datoriei publice a Spaniei, aproape 1.1400 miliarde de euro, echivalentul a 100,03% din PIB

Guvernul premierului Mariano Rajoy se confruntă din 2014 cu un nivel ridicat al datoriei, chiar dacă economia Spaniei conduce redresarea zonei euro.Obiectivul Guvernului în acest an este reducerea datoriei la 98,8% din PIB, chiar dacă va depăşi semnificativ plafonul de 60% din PIB impus statelor membre ale Uniunii Europene.

În iunie, datoria a crescut cu 1,24% faţă de luna precedentă şi cu 2,9% faţă de perioada similară din 2016. Din totalul datoriei, cea a statului s-a ridicat la 976,28 miliarde de euro, un avans de 4% faţă de iunie 2016.

Ministerul Economiei din Spania consideră că un nivel al datoriei de 100,03% din PIB este compatibil cu obiectivul de reducere a datoriei la 98,8% din PIB până la sfârşitul anului.

Spania, a patra economie din zona euro, a înregistrat un avans de 3,1% în trimestrul doi din 2017, comparativ cu perioada similară din 2016, arată datele publicate miercuri de Eurostat.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe soare”
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe ...
Guvernul a adoptat Ordonanța pentru modificarea și completarea OUG 27/2022 prin care elimină taxa pe soare pentru prosumatori și actualizează schema de sprijin pentru toți consumatorii de......
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines leagă Clujul de Zurich începând de azi, 28 martie.
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două proiecte
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două ...
Guvernul a aprobat joi indicatorii tehnico-economici pentru ruta de mare viteză dintre Craiova şi Târgu Jiu (110,1 km), ...
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Hidroeletrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a publicat raportul privind remunerațiile acordate ...