1EUR = 4.8336 RON | Bucureşti 33 º

Extern

Nivelul creditelor neperformante din Spania a scăzut în martie, pentru a doua lună consecutiv

Nivelul creditelor neperformante deţinute de băncile spaniole a scăzut în martie, la 13,38%, a doua lună de declin consecutiv, semn că redresarea economiei începe să fie simţită şi de instituţiile de creditare, a anunţat, luni, Banca Centrală a Spaniei, transmite Dow Jones Newswires.

19 mai, 2014 | Agerpres

În martie, nivelul creditelor neperformante s-a situat la 192,77 miliarde de euro (263,98 miliarde de dolari), în scădere faţă de 195,24 miliarde de euro luna precedentă.

Banca Centrală a Spaniei a raportat că în martie creditarea totală a scăzut cu 7,6%.

Conform datelor Eurostat, economia Spaniei a înregistrat în primul trimestru din 2014 o creştere de 0,6%, comparativ cu perioada similară din 2013.

În 2012, a fost înfiinţată Sareb, banca de rebuturi, unde instituţiile de creditare spaniole îşi pot transfera activele imobiliare toxice. Sareb dispune de un capital de maximum 90 de miliarde de euro. Creditele imobiliare vor fi preluate cu un discount de 45,6%, terenurile cu un discount de 79,5%, iar locuinţele terminate cu un discount de 54,2% din valoarea lor contabilă.

Băncile spaniole s-au confruntat cu un nou val de credite neperformante pe măsură ce Guvernul de la Madrid a implementat o serie de măsuri dure de austeritate ce vor agrava problemele cu care deja se confruntă gospodăriile care trebuie să ramburseze credite.

În plus, rata şomajului din Spania, deja cea mai mare din UE, ar urma să crească, ceea ce va pune şi mai multă presiune pe consumatori şi gospodării.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO