1EUR = 4.7777 RON | Bucureşti 6 º

News

Nivelul cumulat al activelor nete ale celor cinci SIF a fost de 7,1 miliarde lei, în august

Nivelul cumulat al activelor nete ale celor cinci societăţi de investiţii financiare a fost de 7,1 miliarde de lei, la finele lunii august, în creştere cu 3% faţă de nivelul înregistrat la sfârşitul lunii iulie, se arată într-un comunicat de presă al Asociaţiei Administratorilor de Fonduri din România (AAF) remis, marţi, Agerpres.

20 sep, 2016 | Agerpres

Exprimat în euro, nivelul activelor nete la sfârşitul lunii a fost de 1,59 miliarde, cu 3,3% peste nivelul atins în luna precedentă.

'Urmărind evoluţia activelor nete unitare în luna raportată se observă că cele cinci SIF au înregistrat evoluţii preponderent pozitive, fiind consemnate creşteri de 9,4% la SIF Transilvania, 8,3% la SIF Banat-Crişana, 3,2% la SIF Moldova, 2,6% la SIF Oltenia şi o scădere de 0,1% la SIF Muntenia. Evoluţia activelor nete de la începutul anului a fost mixtă, cu scăderi de 20,7% pentru SIF Transilvania, 6,5% pentru SIF Oltenia şi creşteri de 10,9% la SIF Banat-Crişana, 10,3% la SIF Moldova, respectiv 2,4% la SIF Muntenia', se arată în document.

Conform AAF, evoluţia preţurilor de închidere comparativ cu cele ale lunii precedente a fost pozitivă, cu creşteri de 7,5% la SIF Banat-Crişana, 6,5% la SIF Oltenia, 4% la SIF Transilvania, 1,7% la SIF Moldova, respectiv 1,3% la SIF Muntenia. Discountul la care sunt tranzacţionate în piaţă acţiunile celor cinci SIF se situează între 33,9% pentru SIF Transilvania şi 55% pentru SIF Muntenia.

'Pe total SIF, investiţiile pe termen scurt s-au apreciat cu 2% faţă de luna iulie ajungând la 4,9 miliarde de lei. Ponderea investiţiilor pe termen scurt în total active a scăzut în august la 65%, faţă de 65,2% în luna precedentă. (...) În acelaşi timp acţiunile necotate pe total SIF, care aveau la sfârşit de iulie valoarea de 1,25 miliarde de lei au rămas la acelaşi nivel, cu o pondere de 16,6% în total active - inferioară celei de 17% din luna precedentă. Cea mai mare deţinere de astfel de acţiuni se regăseşte la SIF Oltenia, unde acestea au valoarea de 602 milioane de lei, iar cea mai mică la SIF Transilvania, de 71 milioane de lei', conform comunicatului.

În luna august, nivelul de capitalizare înregistrat pe total SIF a fost de 3,73 miliarde de lei, în creştere cu 3,1% faţă de nivelul lunii iulie.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO