NN Asigurări reduce de peste trei ori comisioanele pentru produsele de investiţii şi economisire

Compania NN Asigurări de Viaţă, care deţine peste 40% din piaţa românească de profil, ieftineşte în acest an produsele de investiţii şi economisire şi reduce de peste trei ori comisioanele, au anunţat marţi reprezentanţii companiei.
Economica.net - mar, 21 feb. 2017, 10:43
NN Asigurări reduce de peste trei ori comisioanele pentru produsele de investiţii şi economisire

‘Din 2017 am început să vindem fondurile unit linked (fondurile de investiţii ataşate asigurărilor de viaţă – n.a.) cu un comision de 1,5%, în scădere foarte mare faţă de nivelul anterior, de 5%. Aceste fonduri au acum acelaşi preţ sau mai mic cu fondurile mutuale existente în piaţă. De asemenea, am trimis către ASF propunerea noastră de prospect pentru fondurile de pensii facultative, în care se regăseşte un comision de 1,5% pentru fondul NN Activ, un fond negarantat, similar ca profil cu fondurile mutuale, şi un comision de 1,7% pentru NN Optim, un fond garantat. Un fond garantat e normal să fie un pic mai scump’, a declarat directorul general al NN Asigurări de Viaţă, Marius Popescu.

Media pieţei pentru comisioane se situează undeva la 4,5-5%. De la 1 ianuarie 2017, un alt mare administrator local – BCR Pensii – a redus la 3% comisionul de administrare din contribuţii brute pentru clienţii Fondului de Pensii Facultative BCR Plus, după ce la 1 septembrie 2016 comisionul din contribuţie pentru Fondul de Pensii Facultative BCR Plus a fost redus cu 0,5%, de la 4% la 3,5%.

Pe segmentul pensiilor facultative, activele administrate de NN Asigurări de Viaţă au avut o valoare de 754,1 milioane de lei, cumulat pentru fondurile NN Activ şi NN Optim, conform datelor valabile la finalul anului 2016. Comparativ cu finalul anului 2015, NN a înregistrat un avans de 21,9% al activelor nete şi deţine o cotă de piaţă de 50,2%, conform datelor Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

Un număr de 176.290 de români sau 43% dintre cei care economisesc printr-o pensie facultativă contribuie la unul dintre cele două fonduri facultative administrate de NN Asigurări de Viaţă, potrivit datelor pentru 2016, cu 7,4% mai mulţi faţă de anul anterior. Cele două fonduri au înregistrat, cumulat, 12.208 participanţi noi în 2016, cel mai ridicat nivel din piaţă.

Participanţii la fondul de pensii facultative cu grad de risc dinamic (NN Activ) au economisit, în medie, 121 de lei pe lună în 2016, similar nivelului din 2015. Contribuţia medie la fondul de pensii facultative cu grad de risc echilibrat (NN Optim) a fost de 196 de lei pe lună anul trecut, cu 44% peste nivelul din 2015.

Potrivit lui Marius Popescu, compania NN Asigurări de Viaţă şi-a propus să crească în 2017 şi vânzările de produse financiare de protecţie, care au avansat cu 35% în 2016 faţă de 2015, dar încă au o pondere mică.

Asigurările de sănătate rămân şi în 2017 o prioritate pentru companie, care vrea să adauge 15.000-20.000 de clienţi noi pe acest segment, celor 10.000 de clienţi existenţi.

Cele mai vândute produse NN Asigurări de Viaţă în 2016 au fost planurile de economisire, asigurarea de sănătate şi planurile financiare pentru copii. În total, 6 din 10 clienţi noi au ales anul trecut unul dintre aceste produse, în timp ce numărul contractelor încheiate pentru cele trei produse a înregistrat un avans de 32,5% comparativ cu 2015.

De la 1 aprilie 2017, Marius Popescu va prelua funcţia de Chief Executive Officer al operaţiunilor NN Group din Turcia, pe o piaţă de aproximativ cinci ori mai mare comparativ cu piaţa românească.

Popescu a afirmat că piaţa românească are în continuare un potenţial foarte ridicat, cu un factor de creştere de 4-5 ori, luând în calcul numai faptul de a ajunge la nivelul din regiune, cu un grad de penetrare de 1,5-1,6% din PIB, comparativ cu 0,3% în prezent.

Anul 2016 a fost pentru liderul pieţei locale de asigurări de viaţă cel mai bun an din ultimul deceniu, iar indicatorii de business sunt peste nivelul înregistrat înainte de criza financiară, potrivit directorului general al NN Asigurări de Viaţă. Rezultatele au fost obţinute pe fondul evoluţiei pozitive a economiei şi interesului în creştere al românilor pentru asigurarea sănătăţii şi a viitorului financiar prin asigurări cu componentă de economisire şi pensii private.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Afacerile din comerţul cu ridicata au crescut cu două cifre, în primele 11 luni din 2021 – INS
Afacerile din comerţul cu ridicata au crescut cu două cifre, în primele 11 luni din 2021 – INS
Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut în primele ...
Încrederea publică în guvernele care conduc democraţiile lumii s-a prăbuşit la noi cote negative – sondaj
Încrederea publică în guvernele care conduc democraţiile lumii s-a prăbuşit la noi cote negative – sondaj
Încrederea publică în guvernele care conduc democraţiile lumii s-a prăbuşit la noi cote negative în legătură cu ...
Interviu cu şeful E.ON: Producătorii de energie, importatorii şi statul sunt cei care câştigă din creşterea facturilor
Interviu cu şeful E.ON: Producătorii de energie, importatorii şi statul sunt cei care câştigă din creşterea facturilor
Producătorii de energie şi gaze, importatorii, precum şi statul român, prin intermediul taxelor, sunt cei care au de ...