1EUR = 4.7592 RON | Bucureşti 25 º

Investiţii

NN Pensii îi răspunde lui Liviu Dragnea în scandalul pensiilor private

După ce preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a promis că va demite conducerea ASF, deoarece ea ar fi stat la baza scandalului pe piaţa pensiilor private, NN Pensii, societatea olandeză care este cel mai mare jucător pe piaţa pensiilor private din România şi reprezintă şi asociaţia profesională a breslei, îi mulţumeşte preşedintelui Camerei Deputaţilor pentru efortul său de a apăra drepturile celor 7 milioane de participanţi ai sistemului de pensii private.

13 apr, 2017 | ECONOMICA.net

 “Apreciem faptul că acest Guvern şi, în special, Ministrul de Finanţe şi domnul preşedinte Dragnea au avut o poziţie foarte fermă pentru susţinerea şi stabilitatea Pilonului 2; Acesta este un mesaj foarte pozitiv pentru cei 7 milioane de participanţi la Pilonul II de pensii”, spune NN Pensii răspunzând la o solicitarea a ECONOMICA.NET.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri seara, la un post de televiziune, că scandalul privind naţionalizarea pensiilor private ar fi fost provocat de preşedintele ASF, Mişu Negriţoiu, Dragnea precizând că în perioada următoare va fi declanşată procedura parlamentară de demitere a conducerii ASF.

“În ceea ce priveşte acest scandal, este pornit de la domnul Mişu Negriţoiu, preşedintele ASF, care ştie că, în foarte scurt timp, Parlamentul va demite toată conducerea ASF. Pe de altă parte, Guvernul României ar trebui să ceară explicaţii Ambasadei Olandei. Nu poţi să porneşti un asemenea scandal din nimic. Ceea ce a făcut această companie este nepermis. ASF şi Ministerul de Finanţe trebuie să sancţioneze foarte mult. Nu a fost o asemenea discuţie, nici măcar ampanil. O asemenea companie, când primeşte un astfel de zvon, informaţie, sună imediat să se informeze la Guvernul României. Nu poţi să porneşti o ampanile online”, a declarat Liviu Dragnea la Antena 3.

Tot scandalul a pornit de la faptul că Fondul de pensii NN şi-a anunţat, marţi, clienţii că în ultimele săptămâni au existat discuţii în spaţiul public privind o eventuală decizie de naţionalizare a fondurilor de pensii private şi le recomandă să se informeze despre contextul pieţei.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO