NN România intră pe piaţa asigurărilor de locuinţe

NN România întră şi pe segmentul asigurărilor de locuinţe, începând cu luna octombrie, consolidându-şi portofoliul de produse, a anunţat vineri compania.
Economica.net - vin, 09 oct. 2020, 10:07
NN România intră pe piaţa asigurărilor de locuinţe

„Cei peste 2,2 de milioane de clienţi care au ales asigurări şi pensii de la NN, adică un sfert din populaţia activă a României, ştiu că se pot baza pe noi în momentele în care au cea mai mare nevoie de siguranţă financiară. Prin tot ceea ce facem, dovedim în fiecare zi că ne respectăm promisiunile şi angajamentele, iar în cei 23 de ani de când suntem prezenţi aici am contribuit la stabilitatea financiară a clienţilor noştri de asigurări de viaţă şi sănătate cu sume care depăşesc 1,6 de miliarde de lei”, a spus Gerke Witteveen, CEO interimar al NN în România.

Printr-un proces de vânzare adaptat contextului actual, asistat de instrumente digitale, în care toate documentele sunt accesibile online, consultanţii financiari NN din toată ţara oferă din această lună clienţilor asigurarea facultativă şi obligatorie de locuinţă.

Asigurarea facultativă de locuinţă NN este o soluţie flexibilă care le oferă clienţilor sprijinul financiar de care au nevoie în situaţii care le afectează locuinţa şi pe care nu le pot preveni, venind în completarea poliţei obligatorii PAD, care oferă acoperire de bază în caz de inundaţii, cutremure sau alunecări de teren.

Potrivit sursei citate, cu noua asigurare facultativă de locuinţă de la NN clienţii îşi pot asigura apartamentul sau casa şi instalaţiile care asigură funcţionarea generală a construcţiei, de la centrală şi panouri solare până la instalaţiile de alimentare cu apă sau gaz, în caz de cutremure, inundaţii, alunecări de teren, incendii, explozii, trăsnete, furtuni şi alte capricii ale naturii, dar şi în caz de surprize neplăcute precum furt sau vandalism.

Costul asigurării facultative de locuinţă NN depinde de valoarea locuinţei şi de nivelul de protecţie, precum şi de acoperirile opţionale pe care clienţii le pot alege în funcţie de nevoile lor.

„Datele arată că numai 17% din cele 9 de milioane de locuinţe din România sunt asigurate printr-o poliţă facultativă. Prin urmare, este un pas firesc pentru NN să ofere o asigurare de locuinţe şi să contribuie la dezvoltarea siguranţei financiare a românilor, construind pe baza experienţei şi tradiţiei din segmentele de asigurări de viaţă şi sănătate şi pensii private”, a spus Gabriela Lupaş Ţicu, Chief Marketing & Operations Officer al NN Asigurări de Viaţă.

Potrivit NN România, mai mult de 96% dintre românii adulţi sunt proprietari sau locuiesc în case deţinute de cineva din familie, conform celor mai recente date Eurostat la nivelul anului 2018, peste media la nivelul Uniunii Europene (70%) şi aproape dublu faţă de ţări din vestul Europei, precum Germania (51,4%). Cu toate acestea, doar 1,7 milioane de români au ales anul trecut să încheie o poliţă obligatorie de asigurare împotriva dezastrelor naturale pentru casa lor şi doar 1,3 de milioane au optat pentru o asigurare facultativă, potrivit datelor Autorităţii de Supraveghere Financiară.

NN este o companie de asigurări şi managementul investiţiilor, activă în peste 18 ţări, cu o puternică prezenţă în Europa şi în Japonia.

Grupul NN din România include activităţile NN Asigurări de Viaţă şi NN Pensii, companii lider pe pieţele de profil, şi NN Investment Partners, numărul patru în topul companiilor de administrare a fondurilor mutuale pe plan local.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Cîţu: Nu s-a discutat de nicio creştere de salarii
Cîţu: Nu s-a discutat de nicio creştere de salarii
Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat că la şedinţa de luni a coaliţiei de guvernare nu s-a discutat despre o ...
Azomureş va realiza în această iarnă revizia planificată pentru vara următoare – ministrul Energiei
Azomureş va realiza în această iarnă revizia planificată pentru vara următoare – ministrul Energiei
 Azomureş a luat decizia de a muta în această iarnă revizia care era planificată pentru vara următoare, în contextul ...
Glovo lansează Glovo Concepts în România: Primul restaurant virtual lansat este Bendito Burrito și oferă produse cu specific mexican
Glovo lansează Glovo Concepts în România: Primul restaurant virtual lansat este Bendito Burrito și oferă produse cu ...
Glovo, unul dintre cei mai importanți jucători din lume pe zona de livrare în mai multe categorii, lansează Glovo Concepts ...