NN România: volumul primelor brute subscrise a crescut cu 4%, la 308 milioane lei, în semestrul I 2015

NN România a înregistrat un volum al primelor brute subscrise de 308,6 milioane de lei în primele şase luni din 2015, în creştere cu 4% faţă de perioada similară a anului trecut, se arată într-un comunicat al companiei de asigurări şi managementul investiţiilor.
Economica.net - mie, 05 aug. 2015, 11:25
NN România: volumul primelor brute subscrise a crescut cu 4%, la 308 milioane lei, în semestrul I 2015

Pe segmentul pensiilor facultative, NN a atins un număr de 156.431 de participanţi, cu 12,2% mai mulţi comparativ cu prima jumătate din 2014, în contextul în care 51% dintre angajaţii care au decis să înceapă să economisească suplimentar pentru pensie în primele şase luni din 2015 au optat pentru unul dintre cele două fonduri de pensii facultative administrate de NN Asigurări de Viaţă. Totodată, peste 1,85 milioane de participanţi contribuie la fondul de pensii administrat privat de NN Pensii, compania generând o performanţă anualizată de 10,97% în beneficiul lor de la lansare şi până în luna iunie a acestui an, scrie Agerpres.

Pe segmentul asigurărilor de viaţă, NN a înregistrat prime brute subscrise până la finalul lunii iunie 2015 în valoare de 308,6 milioane de lei, volum în creştere cu peste 4% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior. Sumele asigurate medii aferente contractelor încheiate în prima jumătate din 2015 au fost cu 9% mai mari decât în aceeaşi perioadă a anului anterior, în timp ce ponderea contractelor de tip unit-linked în totalul contractelor noi vândute în prima jumătate a anului a crescut cu 7%. La nivelul portofoliului de contracte nou-încheiate, asigurările de tip unit-linked au reprezentat 37% din total la finalul lunii iunie a acestui an.

NN Asigurări de Viaţă a plătit asiguraţilor indemnizaţii pentru evenimente asigurate de 15,8 milioane de lei în semestrul I 2015, cu 19% mai mult faţă de perioada similară din 2014. Pentru poliţele ajunse la finalul perioadei contractuale, NN a plătit clienţilor 50,7 milioane de lei, valoare cu 4,8% mai mare decât în primul semestru din 2014.

Numărul total de contracte răscumpărate şi reziliate a scăzut cu 14% în perioada analizată, dinamica fiind dublată de scăderea cu acelaşi procent a cuantumului răscumpărărilor plătite. Numărul celor care au ales să-şi repună în vigoare un contract a crescut cu 8% în primele şase luni din 2015 faţă de perioada similară a anului trecut.

Activele financiare în administrare a fost, în primul semestru, de 2,9 miliarde de lei (plus 8,8% faţă de S1 2014), în timp ce beneficiile plătite pentru pentru evenimente asigurate şi contracte ajunse la maturitate au totalizat 66,5 milioane de lei.

Pe piaţa pensiilor facultative, cele două fonduri administrate de NN Asigurări de Viaţă deţineau o cotă de piaţă calculată în funcţie de active de 49,06% la finalul lunii iunie 2015. Volumul activelor administrate de NN în beneficiul celor 156.431 de participanţi a ajuns, la sfârşitul primului semestru din 2015, la valoarea de 558,19 milioane de lei, în creştere cu aproximativ 25% faţă de perioada similară din 2014.

În primul semestru din 2015, profitul brut al NN Asigurări de Viaţă s-a cifrat la peste 7 milioane de lei, incluzând cheltuielile generate de procesul de rebranding. Profitul obţinut din activitatea curentă a atins nivelul de 18,5 milioane de lei, fiind cu 25% mai mare decât cel înregistrat în aceeaşi perioadă a anului anterior.

Pe segmentul de pensii private obligatorii, fondul de pensii administrat privat de NN în beneficiul celor peste 1,85 milioane de participanţi avea în administrare active nete de peste 8 miliarde de lei la finalul lunii iunie 2015, majorându-se cu aproximativ 30% faţă de perioada similară a anului trecut. Fondul de pensii administrat privat de NN a realizat de la lansare, în mai 2008, şi până la finalul lunii iunie 2015, o performanţă anualizată de 10,97%, media anualizată a tuturor fondurilor din piaţă fiind de 10,49%.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Noul preşedinte al Parlamentului European este malteza Roberta Metsola
Noul preşedinte al Parlamentului European este malteza Roberta Metsola
Parlamentul European, reunit în sesiune plenară la Strasbourg, a ales-o marţi în funcţia de preşedinte al său, pentru ...
Platforma de crypto Tradesilvania a intermediat tranzacții de 200 milioane de euro în 2021
Platforma de crypto Tradesilvania a intermediat tranzacții de 200 milioane de euro în 2021
Tradesilvania, companie românească de investiții în criptomonede și gestionare de asseturi digitale, anunță înregistrarea ...
Consiliul Concurenței analizează tranzacția deceniului în asigurările din România. Safety Broker, preluat de polonezii de la Unilink, într-o tranzacție care va naște cel mai mare vânzător de asigurări din regiune
Consiliul Concurenței analizează tranzacția deceniului în asigurările din România. Safety Broker, preluat de polonezii ...
Consiliul Concurenței anunță că analizează preluarea Safety Broker, cel mai mare intermediar de asigurări din România ...