Noi drumuri care să lege Popești – Leordeni de București: Imagini cu cea mai nouă stradă din Capitală

Primăria Sectorului 3 (PS3) a construit un drum nou către Popești - Leordeni, a declarat săptămâna aceasta edilul de sector Robert Negoiță. Construcția străzii "fără nume" a durat doar câteva zile, aceasta urmând să fie dată în trafic în curând, potrivit estimărilor lui Negoiță. Vineri, PS3 a dechis circulația pe strada Iuliu Hațieganu, lărgită de la două benzi la patru benzi.
Anemona Andone - vin, 01 sept. 2023, 22:18
Noi drumuri care să lege Popești - Leordeni de București: Imagini cu cea mai nouă stradă din Capitală

 

„Suntem pe strada fără nume, strada care nu exista. Dar, iată că începe să apară o stradă nouă care leagă Popești Leordeni de București. Da, e nevoie de mai multe conexiuni care să dea voie la mai multe variante să fluidizăm traficul, să deblocăm zonele care sunt foarte încărcate și în care sunt blocaje. Noi acum facem Iuliu Hațieganu, va fi gata săptămâna aceasta, sper să dăm drumul la circulație în câteva zile, dar va pune mare presiune pe intersecția Oltenița cu Vitan și Luică. Avem nevoie de strada aceasta ca să degrevăm puțin acea intersecție. Ne-am apucat deja de acum o săptămână de ea. Eu sper ca mâine, cel târziu poimâine să se circule pe asta și pe Hațieganu (foto jos). Avem nevoie să fluidizăm traficul, avem nevoie să scoatem cât mai multă otravă care iese de pe toba de eșapament, să scoatem acea otravă din aerul pe care îl respirăm. Cu cât mai puține tone de dioxid de carbon, cu atât avem o viață frumoasă și suntem mai sănătoși”, a transmis primarului Sectorului 3 într-o postare publicată săptămâna aceasta pe Facebook.

Pasionații de infrastructură au fost luați prin surprindere de apariția noului drum, aceștia întrebându-se ce proiect a stat la baza lui, de unde până unde merge sau cum se poate face o stradă nouă fără plan urbanistic.

„Nu reușesc să îmi dau seama până unde, sau pe unde se face joncțiunea în Popești – Leordeni. De unde pleacă, este clar: adică exact unde se termină Nicolae Grigorescu și începe Iuliu Hațieganu”, a scris un utilizator al forumului PeUndeMerg.ro, care a postat o imagine de la intersecția respectivă (foto articol).

Popești – Leordeni este un oraș în județul Ilfov, aflat în vecinătatea sud-estică a municipiului București, la ieșirea către Oltenița, fiind un oraș-satelit al Capitalei.

De asemenea, Popești – Leordeni este orașul cu cea mai rapidă creştere a numărului de locuitori din România. Conform datelor INS publicate la finele lunii ianuarie, între 2012-2021 oraşul Popeşti – Leordeni a câştigat peste 31.000 de noi locuitori.

Referitor la municipii, oraşe şi comune, localităţile care au câştigat cel mai mare număr de locuitori între cele două recensăminte, respectiv fiecare câte circa 30.000 persoane, sunt: oraşul Popeşti – Leordeni, din judeţul Ilfov, care a ajuns la o populaţie de 53.431 persoane (cu 31.536 persoane mai mult decât în 2011), comuna Floreşti din judeţul Cluj, cu o populaţie rezidentă de 52.735 persoane (cu 29.922 persoane mai mult decât în 2011) şi comuna Chiajna din judeţul Ilfov, cu o populaţie rezidentă de 43.584 persoane (cu 29.325 persoane mai mult decât în 2011).

Citește și:

 

Te-ar mai putea interesa și
Serviciile secrete americane consideră probabilă varianta ca Putin să nu fi ordonat uciderea lui Navalnîi – WSJ
Serviciile secrete americane consideră probabilă varianta ca Putin să nu fi ordonat uciderea lui Navalnîi – WSJ
Agenţiile de informaţii americane au stabilit că preşedintele rus Vladimir Putin nu a ordonat probabil uciderea politicianului de opoziţie Alexei Navalnîi într-o tabără de prizonieri din......
ANM: Seceta pedologică se menține pe suprafețe întinse din Moldova, Dobrogea şi Oltenia
ANM: Seceta pedologică se menține pe suprafețe întinse din Moldova, Dobrogea şi Oltenia
Secetă pedologică moderată şi puternică se înregistrează în cultura grâului de toamnă pe suprafeţe extinse din ...
Poșta Română a început distribuirea pensiilor pentru luna mai
Poșta Română a început distribuirea pensiilor pentru luna mai
Compania Naţională ,,Poşta Română" (CNPR) a început distribuirea pensiilor pentru luna mai, înaintea Sărbătorilor ...
Taiwanul raportează reluarea acțiunilor ofensive chineze, la o zi după ce secretarul american Antony Blinken a părăsit Beijingul
Taiwanul raportează reluarea acțiunilor ofensive chineze, la o zi după ce secretarul american Antony Blinken a părăsit ...
Taiwanul a raportat sâmbătă o reluare a activităţii militare chineze în apropierea insulei, 12 avioane trecând linia ...