1EUR = 4.8398 RON | Bucureşti 25 º

Extern

Noi manevre militare ruse, în apropierea graniţei cu Ucraina

Rusia a lansat joi noi manevre militare în apropiere de graniţa cu Ucraina, acestea reunind forţe ale apărării antiaeriene şi aviaţiei, precum şi unităţi ale Flotei ruse în Marea Caspică.

04 sep, 2014 | Agerpres

Exerciţiile au început pe poligoanele Ashuluk şi Kapustin Yar (regiunea Astrahan), a indicat serviciul de presă al Districtului militar Sud, citat de RIA Novosti.

'În timpul acestor exerciţii, trupele Districtului militar Sud se vor antrena pentru a riposta la un atac aerian şi balistic surpriză lansat de un potenţial inamic şi vor proceda la tiruri de instrucţie cu rachete de ultimă generaţie S-400 Triumph', a precizat aceeaşi sursă.

Forţele apărării antiaeriene vor utiliza sisteme de rachetă sol-aer Panţîr-S1, Buk-M1, Tor-M1 şi Tunguska.

Aviaţia va participa la exerciţii cu avioane de vânătoare Su-27, Su-24M, Su-25 şi elicoptere Mi-28N, Mi-35 şi Mi-8.

Exerciţiile, care vor dura până la sfârşitul săptămânii, se desfăşoară sub comanda generalului Aleksandr Romanciuk, comandantul adjunct al Districtului militar Sud.

În ultimele luni, mai multe manevre militare au avut loc în diferite regiuni ale Rusiei, acestea provocând de fiecare dată îngrijorări din partea Occidentului în contextul situaţiei din Ucraina, îngrijorări calificate de Moscova drept 'ridicole'.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO