Noi măsuri în România – Şedinţă CNSU pentru criza Coronavirus din România

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) se reuneşte în şedinţă joi pentru a adopta noi măsuri în contextul pandemiei de COVID-19, potrivit unei informări a Guvernului.
AGERPRES - joi, 05 aug. 2021, 13:45
Noi măsuri în România - Şedinţă CNSU pentru criza Coronavirus din România

În reuniunea CNSU, care se va desfăşura înaintea şedinţei Executivului, urmează să fie actualizată şi lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat, potrivit unor surse citate de  Agerpres.

Un număr de 244 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind efectuate 28.329 de teste, a informat, joi, Grupul de Comunicare Strategică.

Acestea sunt cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până joi, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.084.226 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, iar 1.048.215 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi.

La nivel naţional, până la această dată, au fost prelucrate 8.761.565 de teste RT-PCR şi 1.913.902 de teste rapide antigenice.

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 12.678 de teste RT-PCR (5.568 în baza definiţiei de caz şi a protocolului medical şi 7.110 la cerere) şi 15.651 de teste rapide antigenice.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienţilor care erau deja pozitivi, 56 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

GCS: Cele mai multe cazuri noi de COVID-19, în Capitală – 49; niciun caz în şase judeţe

Cele mai multe cazuri noi confirmate de COVID-19 faţă de ultima raportare au fost înregistrate în Bucureşti – 49 şi în judeţele Cluj – 25, Ilfov -18, Timiş – 11, Călăraşi şi Dolj – câte 10, a informat, joi, Grupul de Comunicare Strategică.

În şase judeţe nu s-a înregistrat niciun caz nou de COVID-19.

Toate judeţele şi municipiul Bucureşti rămân în scenariul verde din punct de vedere al infectărilor cu noul coronavirus, cea mai mare incidenţă la mia de locuitori fiind în judeţul Ilfov – 0,24.

72 de pacienţi cu COVID-19, la terapie intensivă. Persoane internate – 489

Un număr de 489 de persoane infectate cu noul coronavirus sunt internate în unităţile sanitare de profil, dintre care 72 la terapie intensivă, a anunţat, joi, Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

Pe teritoriul României, 1.378 de persoane confirmate cu infecţie cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 632 se află în izolare instituţionalizată.

De asemenea, 54.758 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituţionalizată sunt 74.

Două decese din cauza COVID-19 în ultimele 24 de ore

Două decese au fost raportate în ultimele 24 de ore la pacienţi infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, a informat, joi, Grupul de Comunicare Strategică.

Potrivit GCS, este vorba despre doi bărbaţi internaţi în spitale din judeţele Iaşi şi Prahova, ambii prezentând comorbidităţi.

Un deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 50-59 ani şi celălalt la 70-79 ani.

Nu au fost raportate decese anterioare intervalului de referinţă.

De la începutul pandemiei, în total, 34.300 de persoane diagnosticate cu infecţie cu SARS-CoV-2 au decedat în România.

 

Te-ar mai putea interesa și
Normele EURO 7 vor fi „îmblânzite”. Decizia finală, în mâinile Parlamentului European
Normele EURO 7 vor fi „îmblânzite”. Decizia finală, în mâinile Parlamentului European
După ce mai multe state europene au solicitat eliminarea sau, măcar, relaxarea normelor EURO 7, Comisia Europeană a adoptat o nouă variantă a propunerii sale....
Harta prosumatorilor din România. Unde s-au instalat cele mai multe sisteme fotovoltice și ce putere INFOGRAFICE
Harta prosumatorilor din România. Unde s-au instalat cele mai multe sisteme fotovoltice și ce putere INFOGRAFICE
Codul de bune practici pentru energia regenerabilă, ediția a doua, lansat zilele trecute, conține și o hartă a numărului ...
Revolut angajează în România! Eveniment în premieră. Când și unde trebuie să se prezinte doritorii
Revolut angajează în România! Eveniment în premieră. Când și unde trebuie să se prezinte doritorii
În premieră în România, pe 28 septembrie, Revolut va organiza la București primul eveniment RevDev, exclusiv pentru ...
Uniunea Europeană a stabilit: Minimum 80% dintre adulți, inclusiv cei din România, trebuie să știe să lucreze pe internet și cu aparatură digitală. Până când trebuie îndeplinit obiectivul de competențe digitale
Uniunea Europeană a stabilit: Minimum 80% dintre adulți, inclusiv cei din România, trebuie să știe să lucreze pe internet ...
Uniunea Europeană a stabilit obiective clare în cadrul inițiativei deceniului digital. Aacesul la internet și cunoștințele ...