Noi nume își fac debutul în top 10 al celor mai populare acțiuni eToro

O serie de nume noi au intrat în vocabularul și portofoliile investitorilor individuali în ianuarie, conform ultimelor date ale platformei de investiții eToro, potrivit unui comunicat al platformei.
Economica.net - joi, 04 feb. 2021, 10:40
Noi nume își fac debutul în top 10 al celor mai populare acțiuni eToro

Cinci noi companii au intrat în clasamentul celor 10 cele mai populare acțiuni de pe piețele globale luna trecută. Topul se referă la cele cumpărate acțiuni din luna ianuarie de către utilizatorii eToro, nu la cele deținute în portofoliu pe termen lung.

Compania BioNano Genomics din domeniul sănătății a fost a doua cea mai populară acțiune în ianuarie, în creștere față de locul 7 ocupat în luna precedentă.

Producătorul de echipamente medicale TransEnterix a sărit pe locul 4 în clasament după ce a primit aprobarea de a-și vinde aparatele de chirurgie robotică bazate pe inteligență artificială în Spațiul Economic European.

Însă numele de pe buzele tuturor este GameStop, care a urcat în vârful topului în ianuarie. O creștere explozivă a tranzacțiilor investitorilor individuali a propulsat lanțul de magazine de jocuri, împreună cu firma de lenjerie Naked și compania Blackberry, în top 10 pentru prima dată – depășind vechea favorită, Apple.

Cu toate acestea, noii intrați nu au reușit să împingă prea jos numele familiare. Amazon a rămas o acțiune populară printre investitorii individuali, căzând de pe locul 8 în decembrie pe locul 18 în ianuarie. Gigantul tehnologic Alibaba a coborât și el, pierzând locul 5 însă rămânând pe poziția 17 în topul global al investitorilor eToro în ianuarie.

Gil Shapira, Chief Investment Officer al eToro, a comentat, „Navigăm prin condiții de piață fără precedent și am observat că unii utilizatori ai eToro adăugă „noi” nume la portofoliile lor. Continuăm să atragem atenția tuturor investitorilor individuali că este vital să reținem principiile de bază ale investițiilor: diversifică și investește numai în piețe și instrumente cu care ești familiarizat.”

„Acțiunile farmaceutice și cele din industria IT&C au rămas populare printre investitorii eToro comparativ cu luna trecută. Companiile ale căror servicii sau produse mulți dintre noi le folosim în mod frecvent continuă să apară în această listă, ceea ce vine să întărească încă o dată principiul conform căruia este bine să investești în firmele pe care le cunoști și pe care le înțelegi. Apple a livrat un beneficiu de aproape 75% în cursul anului trecut, Amazon a crescut cu aproape 69% în aceeași perioadă.”

„Acest aspect este foarte important pentru că investitorii pe termen lung au aproape întotdeauna portofolii ce pot face față eventualelor riscuri, astfel sunt într-o poziție mult mai bună care le permite să depășească situațiile volatile.”

Cele mai populare acțiuni printre clienții eToro la nivel global

 Ianuarie 2021

Poziție

Acțiune

1

GameStop Corp

2

BioNano Genomics Inc

3

Nio Inc   

4

TransEnterix Inc

5

Jaguar Health Inc

6

Tesla Inc

7

Naked Brand Group Ltd

8

BlackBerry Ltd

9

Palantir Technologies Inc  

10

Apple Inc

Datele din tabel reprezintă primele 10 cele mai cumpărate acțiuni pe platforma eToro la nivel global în ianuarie 2021. Date valabile începând cu 01.02.202.

Comentând rezultatele din ianuarie, Gil Shapira adaugă: „Piețele au fost incredibil de volatile spre sfârșitul lunii ianuarie și acest lucru se reflectă în topul primelor zece cele mai populare acțiuni ale lunii, top ce include câteva nume legate de ultimele evenimente din piață.”

„Cu toate acestea, investitorii eToro continuă să adauge nume mari precum Amazon, Facebook și Microsoft în portofoliu, în volume suficient de mari pentru a propulsa aceste acțiuni printre cele mai populare de pe platformă comparativ cu luna anterioară.”

„Întotdeauna este important să investim în mod responsabil, dar în mod particular investitorii ar trebui să acorde o atenție mai mare acțiunilor lor în prezent, când prețurile acțiunilor sunt atât de volatile. Acum este momentul să respecte principiile de bază ale investițiilor și să se asigure că portofoliul lor este diversificat în mod corespunzător.”

eToro a fost fondată în 2007 cu misiunea de a deschide piețele globale pentru ca toți cei interesați să poată tranzacționa și investi într-un mod simplu și transparent. eToro este o companie de servicii financiare autorizată și reglementată în Europa de Comisia Valorilor Mobiliare și Bursiere din Cipru, în Marea Britanie de către Autoritatea pentru Conduită Financiară (FCA) și de către Comisia Australiană pentru Valori Mobiliare și Investiții (ASIC) în Australia.

Te-ar mai putea interesa și
Daniel Dăianu: Energia este mult prea importantă pentru a o juca la bursă
Daniel Dăianu: Energia este mult prea importantă pentru a o juca la bursă
Guvernul trebuie să ia nişte măsuri în domeniul energiei ca să permită României să treacă această iarnă cu daune cât mai mici, aşa cum a trebuit şi în pandemie să ia măsuri speciale,......
New York și Londra rămân principalele centre financiare ale lumii
New York și Londra rămân principalele centre financiare ale lumii
New York a rămas principalul centru financiar global, în timp ce Londra şi-a păstrat locul doi, iar oraşele din China ...
Rata de incidență a cazurilor de COVID-19 depășește 3 la mie în 60 de orașe și 357 de comune
Rata de incidență a cazurilor de COVID-19 depășește 3 la mie în 60 de orașe și 357 de comune
Incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19, la 14 zile, este mai mare sau egală cu 3/1.000 de locuitori în 60 de oraşe ...
Lovitură dură pentru bitcoin. China a anunțat că interzice platformele de tranzacționare a criptovalutelor și minarea acestora
Lovitură dură pentru bitcoin. China a anunțat că interzice platformele de tranzacționare a criptovalutelor și minarea ...
Cele mai puternice autorităţi de reglementare din China au intensificat vineri restricţionarea criptomonedelor, interzicând ...