Noi probleme cu Boeing 737 MAX. Zeci de avioane, reținute temporar la sol

Gigantul aeronautic Boeing și-a informat clienții că unele dintre avioanele 737 MAX pot avea o defecțiune la sistemul electric, fapt ce a dus la blocarea la sol a zeci de aeronave.
Robert Stan - Dum, 11 apr. 2021, 12:32
Noi probleme cu Boeing 737 MAX. Zeci de avioane, reținute temporar la sol

Puternic lovit mai întâi de efectele catastrofelor aeriene care au implicat două avioane 737 MAX și mai apoi de problemele generate de pandemie, gigantul american Boeing trebuie acum să depășească un nou obstacol. Un document citat de Reuters arată că unele avioane 737 MAX au o problemă electrică pe care producătorul s-a angajat deja să o remedieze în cel mai scurt timp posibil.

La finalul acestei săptămâni, Boeing și-a informat clienții cu privire la o posibilă defecțiune a sistemului electric. Deși nu are nicio legătură cu problemele care au dus la blocarea la sol a tuturor avioanelor de acest tip în urmă cu doi ani, aceasta trebuie remediată rapid, iar soluțiile sunt deja disponibile.

Fără a avea detalii exacte despre natura defecțiunii, Reuters notează că în documentul trimis de Boeing unor companii care utilizează 737 MAX este menționată o durată de remediere a problemei de câteva ore sau chiar câteva zile.

Ca urmare a notificării, trei mari operatori americani – Southwest Airlines, American Airlines și United Airlines – au anunțat că au oprit la sol peste 60 de avioane. Sursele citate de Reuters susțin însă că problema electrică afectează circa 90 de avioane aflate deja în flote din întreaga lume.

În ciuda identificării unei soluții de remediere a problemei care nu necesită mult timp noua situația poate pune în pericol și livrările viitoare ale Boeing, acestea putând suferi întârzieri.

„Deoarece problema este înțeleasă și soluția pare relativ simplă, este puțin probabil să asistăm la o nouă blocare la sol a tuturor avioanelor de acest tip, însă nu este clar dacă situația ar putea avea vreun un impact asupra viitoarelor livrări”, consideră analistul Cai von Rumohr.

Citește și:

– Viitoarele Air Force One în întârziere. Boeing își acuză un furnizor că pune în pericol „munca de o importanță critică pentru președintele SUA”
– Blue Air operează astăzi primul zbor comercial cu noua sa aeronavă Boeing 737-8 MAX

Te-ar mai putea interesa și
Gheorghiță: De mâine se permite prezentarea directă în toate centrele de vaccinare din ţară, în limita capacității acestora
Gheorghiță: De mâine se permite prezentarea directă în toate centrele de vaccinare din ţară, în limita capacității ...
Revenirea la normalitate devine din ce în ce mai mult o certitudine, însă doar prin vaccinare se poate atinge acest obiectiv, a declarat, vineri, preşedintele Comitetului naţional de coordonare......
Macron le-a cerut Statelor Unite și Marii Britanii să nu mai blocheze exporturile de vaccinuri anti-COVID-19
Macron le-a cerut Statelor Unite și Marii Britanii să nu mai blocheze exporturile de vaccinuri anti-COVID-19
Preşedintele francez Emmanuel Macron le-a cerut vineri ''anglo-saxonilor'', făcând aluzie la Marea Britanie şi SUA, să ...
Cîţu: Începând de astăzi, românii se pot vaccina fără programare
Cîţu: Începând de astăzi, românii se pot vaccina fără programare
Premierul Florin Cîţu a anunţat că, începând de vineri, toţi românii care vor să se vaccineze anti-COVID-19 o vor ...
CGMB a adoptata bugetul Capitalei pe acest an
CGMB a adoptata bugetul Capitalei pe acest an
Proiectul privind bugetul Bucureştiului pe acest an a fost adoptat, vineri, de Consiliul General al Capitalei (CGMB), cu ...