Blue Air operează astăzi primul zbor comercial cu noua sa aeronavă Boeing 737-8 MAX

Compania Blue Air a anunțat vineri prin intermediul unui comunicat integrarea în serviciul operațional a noii aeronave de tip Boeing 737-8 MAX, înmatriculată YR-MXA. Blue Air a sărbătorit ieri recepția primei aeronave Boeing 737-8 MAX în cadrul flotei sale printr-un eveniment ce a avut loc la Aeroportul Internațional Henri Coandă, la sosirea în țară a noului aparat.
Ion Dobreanu - vin, 02 apr. 2021, 18:34
Blue Air operează astăzi primul zbor comercial cu noua sa aeronavă Boeing 737-8 MAX

Blue Air marchează o dublă premieră, noua sa aeronavă fiind primul avion Boeing 737-8 MAX care va opera zboruri comerciale în România și primul care se alătura flotei unui transportator aerian român. Noua aeronavă Boeing 737-8 MAX, înmatriculată YR-MXA, a intrat în serviciul operațional astăzi, 2 aprilie 2021, operând prima cursă cu pasageri pe ruta București Otopeni – Lisabona. Aeronava va zbura către cele mai atractive destinații ale Blue Air: Londra Heathrow, Amsterdam, Barcelona, Lisabona și Paris Charles de Gaulle.

Transportatorul a operat un zbor inaugural survol deasupra României, ieri 1 aprilie, pentru parteneri, agenții, reprezentanți ai autorităților și o parte dintre clienții fideli ai companiei. La bordul aeronavei s-a aflat conducerea Blue Air care s-a bucurat împreună cu ceilalți pasageri de noua experiență de zbor MAX.

Citiți și: Blue Air zboară azi cu primul Boeing 737-8 MAX din România (economica.net)

Familia 737 MAX este concepută pentru a oferi cea mai mare flexibilitate, fiabilitate și eficiență din clasa sa. Modelul 737 MAX este cel mai nou model al producătorului Boeing, oferind tehnologie de ultimă generație, sustenabilitate și un grad de confort excepțional (scaune confortabile, încărcător USB, priză, cuier, tetiere reglabile).

Avionul 737 MAX înregistrează o reducere cu 16% a emisiilor de carbon și a consumului de combustibil și un nivel de zgomot cu 40% mai mic comparativ cu predecesorul său 737NG, fiind mai sustenabil, mai silențios și mai prietenos cu mediul. Aparatul oferă costuri reduse de operare și de mentenanță și reprezintă pilonul principal al strategiei companiei de reînnoire a flotei și de garantare a competitivității sale pe termen lung. Compania va mai primi în flota încă 9 aeronave de tip 737 MAX până la sfârșitul anului 2022.

Primirea în flotă a YR-MXA reprezintă momentul de restart al Blue Air în cadrul planului său de reconstrucție după criza fără precedent care a marcat aviația în contextul pandemiei de COVID-19. Pentru a marca acest nou început și a se poziționa strategic în noua eră a călătoriilor, compania românească anunță un nou brand code și un nou slogan.

Noul slogan al Blue Air, The better way to fly, reprezintă atât o declarație, cât și o promisiune. Blue Air se angajează să ofere cea mai bună experiență din segmentul ULC (ultra-low-cost), mizând pe dezvoltarea rețelei, prioritizând aeroporturile primare sau centrale care asigură soluții de conectivitate rapide și eficiente, și menținând cele mai accesibile prețuri de călătorie.

„Blue Air a primit în flotă prima aeronavă nouă Boeing 737- 8 Max de ultimă generație, marcând un moment decisiv în reconstrucția și dezvoltarea companiei. Ne bucurăm că, în pofida situației complicate generate de pandemie, am reușit să accelerăm programul de reînnoire a flotei. Sperăm că noul Blue Air vine să marcheze un nou început pentru noi și pentru întreaga industrie a călătoriilor, astfel încât să putem întâmpina cu toții vara anului 2021 făcând ceea ce știm să facem mai bine decât oricine: să zburăm”, a declarat Oana Petrescu, CEO Blue Air.

Citiți și: Blue Air lansează Orarul de Vară 2021 şi zboruri cu preţuri începând de la 9,99 euro (economica.net)

Astazi aeronava Boeing 737-8 MAX va zbura spre Lisabona la ora 20:30, iar maine spre Malaga si Frankfurt, in continuare urmand sa deserveasca cu prioritate aceste destinatii precum si Londra Heathrow si Amsterdam.

Despre Blue Air

Blue Air este cea mai mare companie aeriană românească după numărul de pasageri transportați, cu un model de business Ultra – Low – Cost (ULC) și cu abordare centrată pe nevoile pasagerilor. Compania operează avioane tip Boeing 737. În cei 16 ani de activitate, grupul a transportat peste 32 de milioane de pasageri și a zburat peste 340 milioane de kilometri. Compania este certificată IATA Operațional Safety Audit (IOSA) de către Internațional Air Transport Association (IATA) pentru standarde excepționale de operare și este membră cu drepturi depline IATA.

O

Te-ar mai putea interesa și
A fost suspendat comerțul ambulant cu păsări vii după apariția unui focar de gripă aviară la o fermă din Mureș
A fost suspendat comerțul ambulant cu păsări vii după apariția unui focar de gripă aviară la o fermă din Mureș
Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, prin Centrul Naţional de Combatere a Bolilor, a decis vineri seara suspendarea organizării şi desfăşurării comerţului ambulant cu păsări......
Timişoara a intrat în zona verde. Noile măsuri de relaxare se vor aplica de duminică
Timişoara a intrat în zona verde. Noile măsuri de relaxare se vor aplica de duminică
Preşedintele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Timiş, prefectul Zoltan Nemeth, a anunţat sâmbătă ...
GCS: 1.305 cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore. 1.026 de pacienți la ATI
GCS: 1.305 cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore. 1.026 de pacienți la ATI
Un număr de 1.305 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind efectuate ...
BNR va păstra neschimbată rata de dobândă în şedinţa consiliului de admninistraţie al băncii din 12 mai – ING Bank
BNR va păstra neschimbată rata de dobândă în şedinţa consiliului de admninistraţie al băncii din 12 mai – ING Bank
Banca centrală a României își va relua reuniunile politice periodice pe 12 mai. În analiza sa zilnică, ING Bank spune ...