1EUR = 4.7791 RON | Bucureşti 8 º

News

Noi proteste la Pungeşti, împotriva explorării gazelor de şist

Peste 700 de persoane protestează la Pungeşti, în localitatea Siliştea, faţă de decizia Chevron de a demara explorarea gazelor de şist.

19 oct, 2013 | ECONOMICA.net

Protestatarii au amenajat o sondă de explorare, pe care au doborât-o apoi, în uralele tuturor, au cântat cântece patriotice şi au spus împreună rugăciunea 'Tatăl nostru', potrivit Agerpres.

Oamenii au protestat paşnic, nefiind nevoie de intervenţia forţelor de ordine. Ei au afişat pancarte cu mesaje ca 'Jos Chevron', 'Nu explorării şi exploatării gazelor de şist' sau 'Cu noi este Dumnezeu'.

De asemenea, protestatarii au cerut demisia ministrului mediului, Rovana Plumb, şi a Guvernului. La protest participă cetăţeni din Pungeşti, preoţi, dar şi militanţi ecologişti din mai multe oraşe ale ţării. Sunt aşteptate şi alte persoane care să se solidarizeze cu grupul de rezistenţă ce protestează pentru a şasea zi consecutiv.

După protestele de săptămâna trecută, compania americană Chevron a anunţat că a suspendat momentan lucrările de pregătire a explorărilor din zonă.

Managerul de ţară al Chevron, Thomas Holst, a declarat pentru Radio Români Actualităţi că urmează să fie aibă loc discuţii cu cetăţenii din fiecare localitate în care compania intenţionează să facă explorări şi să fie organizate acţiuni mai ample de informare.

Compania americană pledează pentru siguranţa personalului propriu, dar şi pentru siguranţa localnicilor, iar Thomas Holst susţine că Chevron vrea să demonstreze românilor că le poate fi partener pentru următorii 30 de ani

Consilierii locali din Pungeşti au adoptat o hotărâre privind interzicerea exploatării şi a explorării gazelor de şist pe teritoriul comunei. Ei au votat în unanimitate organizarea unui referendum local pe această temă, în data de 24 noiembrie. 

 

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO