Noi reguli pentru „păcănele”: Doar în săli supravegheate video. Jucătorii, obligaţi să vină cu buletinul

Jocurile de noroc de tip slot machine vor putea fi operate doar în săli specializate care vor fi dotate cu camere de supraveghere, iar jucătorii vor prezenta obligatoriu operatorilor un act de identitate, a declarat luni preşedintele Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc (ONJN), Odette Nestor, citată de Agerpres. Ea a participat la şedinţa Grupului parlamentar al PSD din Camera Deputaţilor pentru a explica reglementările din Ordonanţa 92/2014 privind jocurile de noroc.
Economica.net - lun, 23 mart. 2015, 17:37
Noi reguli pentru

„Am pus în această ordonanţă foarte multe pârghii prin care, dacă operatorii de jocuri de noroc nu vor veni la licenţiere, vor fi limitaţi. Este o sumă fixă de licenţă şi apoi de autorizaţie (…) Aceste slot machine, păcănele, vor putea fi operate doar în săli specializate, adică nu o să le mai găsiţi în orice pub sau în orice bar, la orice colţ de bloc, ci doar în sălile de pariuri, săli specializate, sau în săli specializate de jocuri de noroc, unde vor fi minimum 20 în Bucureşti şi minimum 15 în teritoriu. Sălile vor fi dotate cu camere de supraveghere”, a spus Nestor.

Nestor a spus că ordonanţa prevede obligativitatea jucătorilor de a prezenta operatorilor un act de identitate.

„Operatorii vor fi penalizaţi dacă vor fi identificaţi în sălile lor minori la echipamentele de joc. Această penalitate porneşte de la o contravenţie şi până la revocarea licenţei”, a spus Nestor.

Ea a mai spus că în această ordonanţă există obligativitatea operatorilor de jocuri de noroc care operează slot machine să fie interconectaţi la un server al Oficiului pentru Jocuri de Noroc.

Odette Nestor a spus că ordonanţa a intrat în vigoare în data de 12 februarie, dar e „normal” ca mediului de afaceri să i se dea posibilitatea „să se reglementeze şi să se adapteze noii modificări legislative, întrucât pe această zonă în taxele speciale există anumite taxe care se plătesc în avans.

„Or, toţi aceşti operatori de jocuri de noroc au plătit taxe în avans şi a existat solicitarea din partea asociaţiilor de profil şi noi am ajuns la această concluzie că este corect pentru operatorii de jocuri de noroc să le dai posibilitatea să se adapteze noii modificări legislative. Deci am dat un termen de implementare 31 decembrie. Veţi identifica aceste modificări pe parcursul acestui an şi va intra în totalitate (n.r. în vigoare), începând cu data de 1 ianuarie (n.r. 2016)”, a afirmat Nestor.

Potrivit datelor furnizate de şeful ONJN, după înfiinţarea Oficiului s-a constatat o creştere de aproximativ „10-15.000 de echipamente care au venit la licenţiere, în afara celor confiscate, iar majoritatea acestor echipamente au venit din zona neagră”.

„Ordonanţa 92/2014 a trecut de Senat şi va veni la Camera Deputaţilor, sperăm săptămâna viitoare. Va fi discutată în comisiile de specialitate, iar acolo, probabil, se vor face amendamentele pe care dânşii le vor propune dacă va fi nevoie (…) Dânşii vor să întărim anumite puncte şi anumite articole chiar prin amendamente la această ordonanţă, o să discutăm şi împreună o să agreem anumite modificări dacă vor”, a precizat Odette Nestor.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Romgaz anunță preluarea participației Exxon din perimetrul Neptun Deep din Marea Neagră
Romgaz anunță preluarea participației Exxon din perimetrul Neptun Deep din Marea Neagră
Romgaz a finalizat negocierile exclusive cu Exxon Mobil, iar ambele companii au  ajuns la un acord cu privire la achiziția ...
Monica Hodor, E-Distribuție: Ne dorim o implicare mai mare a prosumatorilor
Monica Hodor, E-Distribuție: Ne dorim o implicare mai mare a prosumatorilor
Monica Hodor, directorul celor trei companii de distribuție controlate de grupul Enel în România, a declarat că strategia ...
Spania atenuează taxa claw-back pe profiturile companiilor de utilităţi
Spania atenuează taxa claw-back pe profiturile companiilor de utilităţi
Autorităţile spaniole au decis să atenueze o taxă claw-back pe profiturile companiilor de utilităţi, destinată să ...