Noi restricții de circulație pe podul de la Agigea, începând din 23 ianuarie

Circulația va fi din nou restricționată pe podul de la Agigea, începând cu 23 ianuarie, traficul urmând să fie închis timp de trei zile pe săptămână, câte patru ore, pentru lucrările de reabilitare, a căror valoare s-a triplat faţă de proiectul iniţial, putându-se ajunge la 12 milioane de euro.
Economica.net - joi, 16 ian. 2014, 16:18
Noi restricții de circulație pe podul de la Agigea, începând din 23 ianuarie

Prefectul județului Constanța, Eugen Bola, a declarat, joi, într-o conferință de presă, că în cursul acestei zile a avut loc o întâlnire cu factorii resposabili în cazul lucrărilor la podul de la Agigea şi au fost stabilite noile restricții care vor intra în vigoare începând cu 23 ianuarie.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a precizat că pe pod vor putea circula autovehiculele cu greutatea până în cinci tone, iar de la această regulă nu vor mai fi exceptate mijloacele de transport în comun, așa cum s-a întâmplat în ultima lună.

„În decembrie v-am anunțat că va fi ridicată restricția de greutate de la 3,5 la 5 tone, a fost ridicată, traficul de persoane nu a fost restricționat, dar din 23 ianuarie începe o nouă fază a lucrărilor de punere în siguranță a podului și în această situație factorii responsabili ne-au anunțat că se menține restricția de tonaj până la 5 tone, dar din 23 ianaurie nu mai circulă decât autovehiculele de transport până în 5 tone, autobuzele nu mai pot circula”, a declarat Eugen Bola.

Cristian Andrei, director general adjunct în CNADNR, prezent la conferința de presă, a precizat că aceste restricții vor fi menținute până la începutul sezonului estival, apoi în timpul verii vor putea circula toate categoriile de autovehicule, iar din toamnă începe ultima etapă a lucrărilor, care se va încheia la sfârșitul anului.

„Perioada va fi din 23 ianuarie până la începutul sezonului estival, respectiv 15 iunie. Vor fi restricții care se vor desfășura marțea, joia și sâmbăta în intervalul orar 9.00-13.00 şi în fiecare luni noapte spre marți, începând de la ora 23.00 până la 4.00 dimineața, pentru efectuarea unor calibrări topografice ale podului. Deci, vor fi închideri totale ca și până acum, dar va fi un program care se va repeta ciclic, practic va fi foarte ușor pentru utilizatori ca să învețe cum se desfășoară traficul pe pod”, a menționat Cristian Andrei.

De asemenea, Mihai Bășulescu, director al Direcției proiecte din fonduri externe rambursabile din CNADNR, a precizat că a crescut valoarea lucrărilor de trei ori, fiind posibil să se ajungă la 12 milioane de euro, pentru că în proiectul inițial nu trebuiau înlocuite și hobanele.

„Când s-au pornit lucrările de execuție, era gândită doar reabilitarea tablierului și a căii pe pod. Când au început lucrările au apărut degradări la nivelul hobanelor, care ne-au făcut să luăm decizia să schimbă hobanele pentru a nu avea probleme ulterior. Din această cauză a intervenit această pauză în lucrările la tablier pentru schimbarea hobanelor, deci practic din 15 iunie vom avea tot sistemul de hobane nou. Inițial proiectul trebuia să coste 4 milioane de euro, dar cu această etapă de schimbare a hobanelor posibil să ajungem 12 milioane euro, incluzând și finalizarea lucrărilor la tablier”, a spus Mihai Bășulescu.

Începând cu 1 octombrie 2013, vehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone nu au mai avut voie să traverseze podul de la Agigea din cauza lucrărilor de reabilitare la podul respectiv, iar pentru a ajunge în Portul Constanța au folosit mai multe rute ocolitoare.

De asemenea, de la jumătatea lunii octombrie podul de la Agigea a fost închis total timp de două ore sau de patru ore câte trei zile pe săptămână pentru înlocuirea unor fascicule la hobanele podului.

Începând cu 23 decembrie, restricțiile de circulație pe podul de la Agigea au fost impuse doar autovehiculelor cu masa mai mare de 5 tone. De asemenea, de la acea dată pe pod au avut acces și autovehiculele de transport în comun mai mari de 5 tone, iar tot în această perioadă nu au mai existat închideri temporare ale circulației pe pod, lucrările fiind oprite.

Compania Bilfinger Berger Baugesellschaft a câștigat licitația pentru reabilitarea podului de la Agigea. Valoarea contractului era de 3,8 milioane de euro, fără TVA. Podul de la Agigea are o lungime de 266 de metri și o lățime de 20,90 metri.

Te-ar mai putea interesa și
Kaufland oferă clienților care returnează ambalaje purtătoare de garanție reduceri echivalente cu garanția recuperată
Kaufland oferă clienților care returnează ambalaje purtătoare de garanție reduceri echivalente cu garanția recuperată
Retailerul german Kauafland oferă clienților care returnează ambalaje cu garanție reduceri egale cu valoare garanției recuperate la returnarea recipientelor SGR. Oferta este valabilă în......
Digi Communications va distribui 120 milioane lei în dividende pentru 2023
Digi Communications va distribui 120 milioane lei în dividende pentru 2023
Digi Communications, unul dintre liderii la nivel european în domeniul telecomunicațiilor, listat la Bursa de Valori București, ...
Debutul programelor Rabla a readus piața auto pe plus. Înmatriculări cu 34,58% mai multe în aprilie
Debutul programelor Rabla a readus piața auto pe plus. Înmatriculări cu 34,58% mai multe în aprilie
Conform ACAROM, care citează datele DGCPI, înmatriculările de autoturisme noi din România au crescut în aprilie 2024 ...
Rata şomajului în formă ajustată sezonier a scăzut uşor în martie
Rata şomajului în formă ajustată sezonier a scăzut uşor în martie
Rata şomajului în formă ajustată sezonier a scăzut uşor, la 5,3%, în luna martie a acestui an, comparativ cu februarie, ...