Noii miniştri ai Educaţiei, Transporturilor şi pentru relaţiile cu românii de pretutindeni au depus jurământul de învestitură

Mircea Dumitru, Sorin Buşe şi Maria Ligor au depus, joi, jurământul de învestitură în funcţiile de miniştri ai Educaţiei, Transporturilor, respectiv ministru delegat pentru relaţiile cu românii de pretutindeni în faţa preşedintelui Klaus Iohannis, potrivit Agerpres.
Economica.net - joi, 07 iul. 2016, 14:13
Noii miniştri ai Educaţiei, Transporturilor şi pentru relaţiile cu românii de pretutindeni au depus jurământul de învestitură

La ceremonie au participat premierul Dacian Cioloş, membri ai Cabinetului, preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, şi mai mulţi consilieri prezidenţiali.

Şeful statului a semnat joi decretele privind numirea lui Mircea Dumitru – ministru al Educaţiei, a lui Sorin Buşe – ministru al Transporturilor şi a Mariei Ligor – ministru delegat pentru relaţiile cu românii de pretutindeni.

El a semnat şi decretul privind numirea ca interimar la Ministerul Comunicaţiilor a lui Dragoş Tudorache – şeful Cancelariei premierului.

Preşedintele Iohannis a mai semnat decretul privind rechemarea din calitatea de ambasador al României în Canada a Mariei Ligor.

Decretele au fost publicate joi în Monitorul Oficial.

Preşedintele Klaus Iohannis le-a urat succes joi noilor miniştri ai Educaţiei, Transporturilor şi pentru Relaţiile cu Românii de Pretutindeni, care au depus jurământul la Palatul Cotroceni, şeful statului menţionând că aceştia se vor ocupa de domenii grele.

‘Aveţi domenii sensibile şi grele de păstorit. Vă doresc să aveţi mult succes’, a spus şeful statului.

Şeful statului i-a transmis ministrului delegat pentru Românii de Pretutindeni, Maria Ligor, să le arate românilor din străinătate că ‘ne pasă de ei’.

‘Doamna ministru, diaspora, românii din afara ţării sunt în atenţia noastră şi nădăjduiesc că veţi găsi căile cele mai potrivite de a arăta românilor din afara graniţelor noastre că ne pasă de ei şi, în aceleaşi fel, vă rog să-i convingeţi că avem nevoie de ei’, a afirmat Iohannis.

El i-a spus şi noului ministru al Transporturilor, Sorin Buşe, că toată lumea va fi cu ochii pe el.

‘Domnule ministru al Transporturilor, pe oricine întrebaţi în ziua de azi de ce anume are nevoie România pentru a se dezvolta mai bine o să vă spună de infrastructură. Deci, este clar, toată lumea va fi cu ochii pe dumneavoastră ca să mişcaţi lucrurile. Sunt nenumărate şantiere şi începute şi abandonate şi în pregătire. Vă doresc mult succes, aveţi de lucru’, a completat şeful statului.

Noului ministru al Educaţiei, Mircea Dumitru, preşedintele Iohannis i-a transmis să aibă grijă de proiectul ‘România Educată’.

‘Domnule ministru al Educaţiei, dumneavoastră preluaţi un domeniu care, din mai multe motive, îmi este foarte drag. Noi doi am discutat în repetate rânduri, dumneavoastră în calitate de rector, despre ce ar trebui făcut. Am constatat cu ocazia acestor discuţii că avem abordări similare. Sunt multe lucruri de rezolvat, eu vă doresc mult succes. Aveţi grijă de ‘România Educată”, a conchis şeful statului.

Maria Ligor a omis iniţial să semneze documentele la depunerea jurământului, dar a făcut acest lucru la finalul ceremoniei.

Te-ar mai putea interesa și
Mai mulți ziariști care l-au vizitat pe Assange în Ambasada Ecuadorului din Londra au dat în judecată CIA pentru că i-ar fi spionat
Mai mulți ziariști care l-au vizitat pe Assange în Ambasada Ecuadorului din Londra au dat în judecată CIA pentru că ...
Un grup de jurnalişti şi avocaţi au dat în judecată Agenţia Centrală de Informaţii din SUA (CIA) şi pe fostul ei director Mike Pompeo (foto) sub acuzaţia că aceştia i-au spionat atunci......
Putin reafirmă că obiectivul Rusiei este cucerirea totală a regiunii Donbas din Ucraina
Putin reafirmă că obiectivul Rusiei este cucerirea totală a regiunii Donbas din Ucraina
Obiectivul Rusiei este capturarea completă a regiunii ucrainene Donbas, a reafirmat luni preşedintele rus Vladimir Putin, ...
Autoritățile ucrainene au anunțat că au distrus cu rachete o bază a grupului de mercenari Wagner
Autoritățile ucrainene au anunțat că au distrus cu rachete o bază a grupului de mercenari Wagner
Ucraina a anunţat luni că a lovit o bază a grupării paramilitare Wagner, ai cărei membri sunt acuzaţi de Kiev că luptă ...
Parlamentul ucrainean a prelungit legea marțială până pe 21 noiembrie
Parlamentul ucrainean a prelungit legea marțială până pe 21 noiembrie
Parlamentul ucrainean (Rada Supremă) a prelungit din nou legea marţială şi mobilizarea generală, măsuri care sunt în ...