Noile laptopuri Asus Republic of Gamers anunțate la CES ajung în Europa, inclusiv în România

La scurt timp după dezvăluirea de la CES 2019, cea mai nouă linie de laptopuri de gaming Asus Republic of Gamers (ROG) a fost prezentată în premieră în Europa, la Varșovia.
Economica.net - vin, 18 ian. 2019, 11:09
Noile laptopuri Asus Republic of Gamers anunțate la CES ajung în Europa, inclusiv în România

Noul portofoliu destinat gamerilor include notebook-ul cu tastatură detașabilă ROG Mothership, portabilele cu profil subțire ROG Zephyrus S GX701 și GX531, desktop replacement-ul ROG G703 și modelele ROG Strix SCAR II și ROG Strix Hero II, toate echipate cu hardware de ultimă oră, ce îmbunătățește experiența în jocurile momentului.

Dintre noile laptopuri de gaming, primul disponibil pe piața românească va fi Zephyrus S GX701, un model cu profil ultrasubțire, ce dispune de grafică NVIDIA GeForce RTX 2080 cu design Max-Q și 8GB GDDR6 VRAM, procesor Intel Core i7 din generația a 8-a și ecran de 17 inci, PANTONE Validated, cu rată de refresh de 144Hz și ramă foarte îngustă. Acesta va intra în ofertele partenerilor începând din luna februarie la prețuri ce vor porni de la aprox. 10 000 lei (inclusiv taxe, versiunea cu GPU RTX 2060Ti).

Zephyrus S GX701 este cel mai compact notebook de gaming de 17 inci și este, de asemenea, cel mai subțire, măsurând numai 18,7 mm. Laptopul poate fi alimentat atât de la adaptorul AC obișnuit, necesar pentru o performanță maximă în gaming, cât și prin intrarea USB Type-C (USB-C), pentru sarcinile de zi cu zi.

Modelul folosește pentru răcire sistemul inovator Active Aerodynamic System (AAS), care are o admisie largă atunci când capacul este ridicat, pentru a crește fluxul de aer. Acesta absoarbe aer suplimentar prin grilele de ventilație de deasupra tastaturii, iar ventilatoarele duale îl propulsează prin patru radiatoare și grilele de ventilație din colțurile din spate, pentru a asigura faptul că Zephyrus S GX701 va rămâne rece în toate condițiile.

ASUS Gamers (ROG) a anunțat Mothership (GZ700), un nou desktop replacement care redefinește forma laptopurilor de gaming. În loc să stea așezat pe birou, ROG Mothership stă în poziție verticală pentru a absorbi mai mult aer în sistemul avansat de răcire. Tastatura se detașează și se pliază pentru a se potrivi diferitelor scenarii, oferind utilizatorilor libertatea de a găsi poziția perfectă, iar designul inovator oferă suficient spațiu pentru a pune toate difuzoarele direct sub ecran. Carcasa din aluminiu, prelucrată cu măiestrie, încadrează un ecran FHD de 17,3″ FHD, cu o rată de refresh de 144 Hz, timp de răspuns 3ms GTG și tehnologia G-SYNC. Acesta are la bază procesorul Intel Core i9-8950HK și dispune de cea mai recentă placă video NVIDIA GeForce RTX 2080.

ROG G703 are la bază a 8-a generație de procesoare Intel Core, printre care se numără și procesorul Intel Core i9-8950HK, supratactat din fabrică la viteze de până la 4.8GHz.

G703 dispune, de asemenea, de stocare HyperDrive Extreme, care utilizează tehnologie exclusivă pentru a combina trei SSD-uri NVMe PCI Express (PCIe) în configurație RAID 0 pentru viteze la citire de până la 8700MB/s, cele mai rapide pentru un laptop.

Alipirea unui design familiar conferă un alt tip de polivalență. ROG G703 poate fi așezat pe genunchi, ceea ce pentru unii poate însemna diferența între a îndeplini sau nu un termen limită, mai ales atunci când se află acasă ori în deplasare. În ciuda faptului că este înrădăcinat în formatul tradițional, modelul G703 încorporează în continuare cea mai recentă tehnologie și caracteristici pentru a se menține în vârful topului.

Sistemul de iluminare oferă reflexii dincolo de birou, nu doar prin logoul de pe capac, ci și prin liniile difuze din zona frontală a laptopului. Aceste linii luminoase proiectează o strălucire Aura Sync în mediul de joc și oferă o multitudine de opțiuni de personalizare. Cele mai noi laptopuri ROG Strix sunt disponibile împreună cu procesoarele Intel Core i7-8750H cu șase nuclee și până la 32GB de memorie RAM. Acestea combină viteza unităților solid-state cu capacitatea HDD ce furnizează mai mult spațiu pentru cât mai multe jocuri. Hard diskul auxiliar poate fi înlocuit cu un SSHD mai rapid ce oferă memorie cache pentru datele accesate frecvent, accelerând timpii de încărcare.

Construit pentru zona FPS-urilor din arena esports, ROG Strix SCAR II vine în variante cu ecrane de 15,6″ și 17,3″, disponibile cu aceiași frecvență de 144Hz și 3ms timp de răspuns. Ambele versiuni sunt personalizate cu motive inspirate de jocurile FPS și folosesc teme de camuflaj pentru a crea o potrivire estetică cu câmpul de luptă.

Republic of Gamers (ROG) este un brand ASUS, lansat în 2006, dedicat creării celui mai bun hardware de gaming din lume.

Te-ar mai putea interesa și
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Cele mai mari progrese pe șantierele de autostrăzi au fost înregistrate în martie pe primele două loturi ale A7 Ploiești - Buzău, potrivit raportărilor lunare oficiale. Alături de Coni și......
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Ecofinance, o companie de tehnologie financiară care operează sub marca de consum CreditPrime în România, a înregistrat ...
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții guvernamentale americane
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții ...
Statele Unite au anunţat marţi o nouă serie de sancţiuni împotriva Iranului care vizează "două companii şi patru ...
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Activista pentru climă Greta Thunberg va fi trimisă din nou în judecată pentru că nu a respectat un ordin al Poliţiei ...