1EUR = 4.8074 RON | Bucureşti 12 º

IT&C

Noile servicii video pregătite de Vodafone: ConvergentTV şi SupernetTV

Vodafone face demersuri pentru înregistrarea mărcilor ConvergentTV şi SupernetTV. Al doilea mare operator mobil de pe piaţă a păstrat tăcerea în privinţa pregătirilor pe zona de TV, care s-ar putea concretiza atât prin lansarea de noi servicii TV pe mobil, cât şi prin conţinut propriu produs de companie.

29 mai, 2016 | ECONOMICA.net

În prezent, Vodafone oferă clienţilor trafic gratuit în aplicaţiile SeeNow şi HBO GO. SeeNow este un serviciu de streaming online de televiziune care poate fi accesat pe bază de abonamnet sau pay per view, iar HBO GO este serviciul de streaming complementar abonamentului obişnuit la posturile HBO.

Reprezentanţii Vodafone România nu au răspuns solicitării ECONOMICA.NET pentru mai multe informaţii despre serviciile TV, până la ora transmiterii acestei ştiri.

Companiile de telecomunicaţii din România au făcut în ultimii ani eforturi pentru extindere şi diversificare, în contextul în care piaţa de telefonie mobilă a ajuns la saturaţie.

Orange a lansat recent servicii fixe de internet, televiziune şi telefonie, graţie unui acord de network sharing prin care a obţinut accesul la reţeaua fixă a Telekom.

La rândul lor, nemţii de la Telekom, care "moştenesc" fostele Romtelecom şi Cosmote, au lansat abonamentele MagentaONE cu servicii complete fix-mobil care pot fi personalizate în funcţie de necesităţile fiecărei familii.

Compania RCS & RDS, controlată de omul de afaceri Zoltan Teszari, s-a poziţionat de asemenea ca operator convergent fix-mobil prin relansarea, cu doi ani în urmă, a Digi Mobil, care a adunat până acum, potrivit datelor prezentate de companie, două milioane de abonaţi.

Panteonul marilor operatori telecom din România este completat de Vodafone şi UPC România, divizie a grupului american Liberty Global, care au rămas specializate în servicii mobile - în cazul Vodafone, respectiv servicii fixe - la UPC. Rămâne de vâzut cum vor combate cele două companii asaltul "integraţilor" fix-mobil, care ademenesc clienţii cu reduceri pentru serviciile la pachet, acoperirea tuturor necesităţilor printr-un singur abonament, pe o singură factură, şi, în cazul Telekom şi RCS & RDS, conţinut TV propriu oferit exclusiv propriilor clienţi - menţionăm aici în primul rând canalele de sport.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO