Nokia 9 PureView, primul smartphone din lume dotat cu cinci camere va fi disponibil în România. Cât va costa

HMD Global, compania care deţine licenţa Nokia pentru telefoane şi tablete, anunţă că va aduce în România smartphone-ul Nokia 9 PureView la începutul lunii aprilie. Telefonul va fi disponibil pe culoarea Midnight Blue la preţul recomandat de 2.799 de lei.
Economica.net - mar, 26 mart. 2019, 15:02
Nokia 9 PureView, primul smartphone din lume dotat cu cinci camere va fi disponibil în România. Cât va costa

Nokia 9 PureView este primul telefon din lume dotat cu cinci camere principale și lentile ZEISS. Fiecare fotografie realizată cu Nokia 9 PureView este în format HDR, toate cele cinci camere lucrând simultan pentru a compune imaginea într-o fotografie de 12 MP.

„Smartphone-urile Nokia sunt pionierii inovării în materie de imagine. Confirmând această tradiție, facem un salt semnificativ în introducerea celui mai avansat sistem de imagini pe un smartphone – Nokia 9 PureView. Conceput pentru iubitorii de fotografie, Nokia 9 PureView este singurul smartphone care captează simultan imaginile realizate cu toate cele cinci camere pentru a compune o imagine atât de bogată încât posibilitățile de post-procesare sunt nesfârșite. Mai mult, punem la dispoziția utilizatorilor o suită de funcții de editare, cum ar fi Adobe Photoshop Lightroom și editorul câmpului de profunzime al Google Photos. Acum se poate explora fiecare detaliu cu Nokia 9 PureView”, a declarat Juho Sarvikas, Chief Product Officer, HMD Global.

Modelul are doi senzori de culoare pentru imagini vibrante și trei senzori monocromatici pentru claritate și detalii. Cei cinci senzori lucrează simultan pentru a colecta aproape de 10 ori cantitatea de lumină față de un senzori standard.

Fiecare fotografie realizată de Nokia 9 PureView folosește toate cele cinci camere pentru a captura cel puțin 60MP de date imagistice. Pentru procesarea și fuziunea imaginilor, Nokia 9 PureView a maximizat arhitectura eterogenă de calcul a platformei mobile Qualcomm® Snapdragon, care atribuie sarcini între ISP, DSP, GPU și CPU. Dispunând de un co-procesor dedicat de imagine, care reglează în mod individual expunerea și balansul de alb a fiecărei camere.

Conceput pentru pasionații de fotografie, Nokia 9 PureView captează imaginile și în format RAW „DNG” și permite editarea acestora direct pe telefon, datorită parteneriatului cu Adobe Lightroom.

Noul Nokia 9 PureView oferă, de asemenea, un ecran PureDisplay 2K pOLED de 5,99 inci și un sistem de încărcare Qi Wireless.

Nokia 9 PureView dispune de Android 9 Pie care include caracteristici AI ce transformă terminalul într-unul mai inteligent și mai rapid, adaptându-se, totodată, obiceiurilor de utilizare. Caracteristica Adaptive Battery presupune consumul bateriei în funcție de aplicațiile folosite, iar App Actions sugerează următoarele acțiuni complementare ale utilizatorilor. Aceste caracteristici simplifică întreaga experiență Android.

Nokia 9 PureView va primi actualizări de securitate lunare timp de trei ani și două actualizări majore ale sistemului de operare, garanția programului Android One.

 

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Erdogan: Turcia va continua să dezvolte relaţiile cu toate ţările din Golf, „fără nicio deosebire”
Erdogan: Turcia va continua să dezvolte relaţiile cu toate ţările din Golf, „fără nicio deosebire”
Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a exprimat luni dorinţa Ankarei de a dezvolta relaţii 'fără nicio deosebire' ...
Iulius Mall, parte a ansamblului urbanistic mixed-use Iulius Town, certificat LEED Gold pentru sustenabilitatea clădirii
Iulius Mall, parte a ansamblului urbanistic mixed-use Iulius Town, certificat LEED Gold pentru sustenabilitatea clădirii
Iulius Mall, parte a celui mai mare ansamblu mixed-use de regenerare urbană din vestul țării, Iulius Town Timişoara, ...
Scumpirile închid industria: Azomureș, cel mai mare producător de îngrășăminte chimice din țară oprește producția, din cauza prețurilor mari la energie și gaze
Scumpirile închid industria: Azomureș, cel mai mare producător de îngrășăminte chimice din țară oprește producția, ...
Azomureș Târgu Mureș, cel mai important producător de îngrășăminte utilizate de agricultura și industria românească, ...