Nokia a prezentat smartphone-ul Lumia 1020, cu cameră de 41 MP GALERIE FOTO

Nokia a prezentat smartphone-ul Lumia 1020, mizând pe o cameră de înaltă rezoluţie, servicii avansate de localizare şi navigaţie şi alte specificaţii tehnice premium pentru revigorarea vânzărilor şi revenirea pe profit, într-o piaţă dominată de Samsung şi Apple.
Economica.net - vin, 12 iul. 2013, 06:49
Nokia a prezentat smartphone-ul Lumia 1020, cu cameră de 41 MP GALERIE FOTO

Modelul Lumia 1020 este echipat cu o cameră digitală de 41 megapixeli, care facilitează capturarea unor imagini mai clare, a declarat directorul general al Nokia, Stephen Elop, care a prezentat joi seară la New York noul smartphone produs de compania finlandeză.

Terminalul va fi disponibil începând din 26 iulie la operatorul american AT&T, la un preţ de 299,99 dolari cu abonament pe doi ani.

Asemenea celorlalte telefoane Lumia, noul model rulează sistemul de operare Windows Phone dezvoltat de Microsoft.

„Microsoft trebuie să se apropie cumva de consumatori şi este puţin probabil să poată concura cu platformele de aplicaţii ale Apple şi Google. Camera ar putea fi cheia”, comentează pentru Bloomberg un analist de la Current Analysis Inc.

Astfel, Nokia mizează pe propriile tehnologii de imagine digitală în încercarea de a eclipsa modelele vârf de gamă ale concurenţei – Apple iPhone 5 are o cameră cu rezoluţia de 8 megapixeli, iar Samsung Galaxy S4 este echipat cu un senzor de 13 megapixeli.

Modelul este echipat cu tehnologie de stabilizare a imaginii, buton separat pentru acţionarea camerei şi flash pe bază de xenon, a precizat Nokia. De asemenea, utilizatorul poate regla din software puterea flashului, viteza de declanşare sau expunerea.

Lumia 1020 are un ecran cu diagonala de 4,5 inci, procesor cu două nuclee la frecvenţa de 1,5 GHz, 2 GB de memorie ram şi 32 GB disponibili pentru stocare. Ecranul este construit din sticlă rezistentă la lovituri şi zgârieturi, iar modelul este disponibil în trei culori – alb, negru sau galben.

Volumul vânzărilor de smartphone-uri Nokia a scăzut cu 49% în primul trimestru al acestui an, creşterea înregistrată de terminalele Lumia fiind insuficientă pentru a acoperi declinul celorlalte modele.

Vânzările smartphone-urilor Lumia au crescut cu 27% în perioada analizată, la 5,6 milioane unităţi. Nokia estima în aprilie că va comercializa în trimestrul al doilea cel puţin 7,11 milioane de unităţi Lumia.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Peste 14.000 de noi infectări în ultimele 24 de ore. 22 de decese
Peste 14.000 de noi infectări în ultimele 24 de ore. 22 de decese
Un număr de 14.088 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore şi au ...
Incidența Covid-19 a ajuns la 9,50 la mie în București
Incidența Covid-19 a ajuns la 9,50 la mie în București
Rata de incidenţă COVID-19 calculată la 14 zile este, duminică, în Bucureşti de 9,50 cazuri la mia de locuitori, conform ...
Uniunea Europeană discută cu partenerii săi despre o posibilă creştere a livrărilor de gaze, în contextul tensiunilor dintre Rusia şi Ucraina
Uniunea Europeană discută cu partenerii săi despre o posibilă creştere a livrărilor de gaze, în contextul tensiunilor ...
Uniunea Europeană discută cu partenerii săi despre o posibilă creştere a livrărilor gaze către blocul comunitar, a ...