1EUR = 4.8750 RON | Bucureşti 28 º

IT&C

Nokia anunţă plecarea şefului diviziei responsabile de relansarea telefoanelor mobile

Directorul diviziei responsabile de relansarea pe piaţă a telefoanelor mobile marca Nokia a decis să demisioneze din funcţie, a anunţat miercuri compania finlandeză, transmite Reuters.

31 aug, 2016 | Agerpres

Ramzi Haidamus a demisionat din funcţia de preşedinte al Nokia Technologies, o divizie care se ocupă de noile produse destintate consumatorilor şi care recent a încheiat un acord cu firma finlandeză HMD Global în speranţa relansării pe piaţă a telefoanelor mobile marca Nokia.

Odată cel mai mare producător mondial de telefoane mobile, Nokia a decis în 2013 să-şi vândă operaţiunile de telefonie mobilă producătorului american de software Microsoft pentru suma de 5,6 miliarde de euro. Conform acordului convenit la vremea respectivă cu Microsoft, Nokia nu va reveni pe piaţa telefoanelor mobile până la finele lui 2016.

În prezent, Nokia se concentrează pe producţia de echipamente de reţele de telecomunicaţii, o industrie cu perspective de creştere slabe, iar divizia Nokia Technologies era văzută ca o încercare de intrare pe piaţa produselor destinate consumatorilor. În acest an Nokia a început să vândă o cameră pentru realitatea virtuală şi de asemenea a achiziţionat compania franceză de health-tracking Withings.

Nokia are aproximativ 104.000 de angajaţi în întreaga lume, din care 6.850 în Finlanda, şi în primul trimestru din 2016 a înregistrat pierderi nete de 513 milioane de euro, din cauza cererii mai scăzute pentru reţelele mobile.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO