1EUR = 4.7556 RON | Bucureşti 25 º

News

Nokia ar putea fi nevoită să plătească în India taxe restante de 3,4 miliarde de dolari

Nokia ar putea datora fiscului din India taxe restante de 3,4 miliarde de dolari, sumă mult mai mare faţă de estimarea actuală de 340 de milioane de dolari, a declarat sub protecţia anonimatului un oficial de la New Delhi, pentru cotidianul american Wall Street Journal.

10 dec, 2013 | Mediafax

India a pus în septembrie sechestru pe unele active din ţară ale Nokia, inclusiv pe fabrica de la Chennai, printre cele mai mari din lume, pentru a se asigura că grupul finlandez va plăti taxele.

Autorităţile acuză Nokia că datorează banii pentru că ar s-ar fi folosit în trecut fără a avea dreptul de o scutire de taxe pentru exporturile de software.

Nokia neagă că ar fi încălcat regulile şi se apără împotriva acuzaţiilor într-un tribunal din India.

Grupul intenţionează să constituie o rezervă de 350 de milioane de dolari pentru a obţine deblocarea activelor din India, astfel încât să le poată ceda Microsoft în cadrul vânzării operaţiunilor de producţie de telefoane mobile. În caz contrar, acestea vor fi transferate grupului american la o dată ulterioară.

Nokia trebuie să obţină acces la activele respective până joi, pentru a le transfera Microsoft în cadrul acordului de vânzare, în valoare de 7 miliarde de dolari.

India a deschis mai multe investigaţii de evaziune fiscală vizând companii străine şi locale, afirmă analiştii, în încercarea de a menţine încasările din taxe, afectate de încetinirea economică.

Companii printre care Vodafone, Cadbury şi Royal Dutch Shell au primit notificări privind plata unor taxe suplimentare, pentru că ar fi subevaluat tranzacţii variind de la transferuri de acţiuni la vânzarea de autovehicule. BMW şi General Electric au fost, de asemenea, anunţate că au de plătit taxe din anii trecuţi. Toate companiile au contestat cererile autorităţilor fiscale.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO