Nokia extinde campusul din Timişoara cu o investiţie de 73 de milioane de euro şi va angaja 300 de specialişti

Nokia România derulează o investiţie de peste 73 de milioane de euro la campusul companiei din Timişoara, unde dezvoltă cel mai mare centru de cercetare şi dezvoltare în domeniul telecomunicaţiilor din România. Nokia Campus va fi extins pe o suprafaţă totală de 27.000 de metri pătraţi în prima jumătate a anului viitor. Investiţia va crea 300 de noi locuri de muncă, dintre care 100 în echipele de cercetare şi dezvoltare, inclusiv programatori şi ingineri de sisteme, şi 200 în echipa de servicii.
Economica.net - mar, 20 iun. 2017, 08:10
Nokia extinde campusul din Timişoara cu o investiţie de 73 de milioane de euro şi va angaja 300 de specialişti

„După 25 de ani de activitate în România, avem în faţă noi oportunităţi uriaşe: 5G, IoT (Internet of Things – n.r.), cloud, soluţii ultra broadband. Toate acestea vor continua să transforme felul în care România şi lumea se conectează şi ne vom afla în centrul acestor transformări. Investim peste 70 de milioane de euro în acest campus, iar începând de anul viitor toţi angajaţii Nokia vor fi aici. Cred că asta demonstrează angajamentul Nokia faţă de România şi încrederea în capabilităţile şi expertiza din această ţară. În România, livrăm produse şi servicii de înaltă calitate, cu valoare adăugată ridicată, în mod competitiv”, a declarat Raoul Ros, director general Nokia România, într-o conferinţă de presă susţinută, marţi, la Timişoara.

Campusul Nokia din Timişoara dezvoltă tehnologii broadband wireless care sunt aplicate în domenii precum Internet of Things, big data şi noile tehnologii de comunicaţii mobile.

În prezent, Nokia are 1.300 de angajaţi în campusul de la Timişoara: 600 de ingineri în departamentul de cercetare şi dezvoltare, inaugurat marţi, şi peste 700 de specialişti în centrul global de operare reţele, deschis în 2015, în prima etapă de relocare a echipei din Timişoara. Proiectul Nokia pentru campusul din Timişoara ar urma să fie finalizat în prima jumătate a anului viitor, odată cu etapa finală de relocare a angajaţilor.

Campusul Nokia din Timişoara găzduieşte cel mai mare centru de cercetare şi dezvoltare din industria de telecomunicaţii din România, precum şi unul dintre cele mai mari centre de operare de reţele multi-vendor şi cu tehnologii multiple. Angajaţii Nokia România oferă servicii 24/7 în şapte limbi, deservind clienţi din ţări precum Statele Unite, Marea Britanie, Germania, Franţa, Belgia sau Olanda.

În plus, Nokia a dezvoltat la Timişoara un centru de excelenţă pentru servicii de proiectare, optimizare, implementare şi întreţinere a reţelelor cu tehnologii multiple, oferind servicii end-to-end în România şi la nivel global, precum şi apicaţii, în particular sisteme de mentenanţă operaţională, internet of things şi customer experience.

Nokia a ajuns la Timişoara în 2015, odată cu preluarea Alcatel Lucent. Alcatel este prezentă pe piaţa românească încă din 1991.

Totodată, Ros a reconfirmat parteneriatul Nokia România cu Universitatea de Vest şi Politehnica din Timişoara.

„Ceea ce vrem să demonstrăm este că pe lângă competitivitate în materie de costuri şi calitate, putem face inovaţie în ţară. Mă refer şi la produse şi servicii, dar şi la felul în care lucrăm”, a spus şeful Nokia România.

Te-ar mai putea interesa și
Cîțu: Mai sunt 6 locuri libere la ATI. Este nevoie să atingem obiectivul de 1.600 de paturi acum
Cîțu: Mai sunt 6 locuri libere la ATI. Este nevoie să atingem obiectivul de 1.600 de paturi acum
Premierul Florin Cîțu, a declarat la finele unei întâlniri a Centrului Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei că, la nivel național, mai sunt disponibile doar 6 paturi ATI. Este......
Bursa de la Bucureşti a câştigat 800 milioane de lei din capitalizare în această săptămână
Bursa de la Bucureşti a câştigat 800 milioane de lei din capitalizare în această săptămână
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat, în această săptămână, 800 milioane de lei din capitalizare, respectiv ...
CNCAV: O nouă tranşă de vaccin Pfizer/BioNTech soseşte luni în ţară
CNCAV: O nouă tranşă de vaccin Pfizer/BioNTech soseşte luni în ţară
511.290 doze de vaccin Pfizer/BioNTech împotriva Sars-CoV2 vor sosi luni în România. Acestea vor fi distribuite în centre ...
INS: Cei peste 5,1 milioane de pensionari au încasat anul trecut 92,3 miliarde de lei
INS: Cei peste 5,1 milioane de pensionari au încasat anul trecut 92,3 miliarde de lei
Statul a plătit anul trecut pensii în valoare totală de 92,304 miliarde de lei, cu 15,4% mai mult decât în 2019. Pensia ...