Nokia extinde campusul din Timişoara cu o investiţie de 73 de milioane de euro şi va angaja 300 de specialişti

Nokia România derulează o investiţie de peste 73 de milioane de euro la campusul companiei din Timişoara, unde dezvoltă cel mai mare centru de cercetare şi dezvoltare în domeniul telecomunicaţiilor din România. Nokia Campus va fi extins pe o suprafaţă totală de 27.000 de metri pătraţi în prima jumătate a anului viitor. Investiţia va crea 300 de noi locuri de muncă, dintre care 100 în echipele de cercetare şi dezvoltare, inclusiv programatori şi ingineri de sisteme, şi 200 în echipa de servicii.
Economica.net - mar, 20 iun. 2017, 08:10
Nokia extinde campusul din Timişoara cu o investiţie de 73 de milioane de euro şi va angaja 300 de specialişti

„După 25 de ani de activitate în România, avem în faţă noi oportunităţi uriaşe: 5G, IoT (Internet of Things – n.r.), cloud, soluţii ultra broadband. Toate acestea vor continua să transforme felul în care România şi lumea se conectează şi ne vom afla în centrul acestor transformări. Investim peste 70 de milioane de euro în acest campus, iar începând de anul viitor toţi angajaţii Nokia vor fi aici. Cred că asta demonstrează angajamentul Nokia faţă de România şi încrederea în capabilităţile şi expertiza din această ţară. În România, livrăm produse şi servicii de înaltă calitate, cu valoare adăugată ridicată, în mod competitiv”, a declarat Raoul Ros, director general Nokia România, într-o conferinţă de presă susţinută, marţi, la Timişoara.

Campusul Nokia din Timişoara dezvoltă tehnologii broadband wireless care sunt aplicate în domenii precum Internet of Things, big data şi noile tehnologii de comunicaţii mobile.

În prezent, Nokia are 1.300 de angajaţi în campusul de la Timişoara: 600 de ingineri în departamentul de cercetare şi dezvoltare, inaugurat marţi, şi peste 700 de specialişti în centrul global de operare reţele, deschis în 2015, în prima etapă de relocare a echipei din Timişoara. Proiectul Nokia pentru campusul din Timişoara ar urma să fie finalizat în prima jumătate a anului viitor, odată cu etapa finală de relocare a angajaţilor.

Campusul Nokia din Timişoara găzduieşte cel mai mare centru de cercetare şi dezvoltare din industria de telecomunicaţii din România, precum şi unul dintre cele mai mari centre de operare de reţele multi-vendor şi cu tehnologii multiple. Angajaţii Nokia România oferă servicii 24/7 în şapte limbi, deservind clienţi din ţări precum Statele Unite, Marea Britanie, Germania, Franţa, Belgia sau Olanda.

În plus, Nokia a dezvoltat la Timişoara un centru de excelenţă pentru servicii de proiectare, optimizare, implementare şi întreţinere a reţelelor cu tehnologii multiple, oferind servicii end-to-end în România şi la nivel global, precum şi apicaţii, în particular sisteme de mentenanţă operaţională, internet of things şi customer experience.

Nokia a ajuns la Timişoara în 2015, odată cu preluarea Alcatel Lucent. Alcatel este prezentă pe piaţa românească încă din 1991.

Totodată, Ros a reconfirmat parteneriatul Nokia România cu Universitatea de Vest şi Politehnica din Timişoara.

„Ceea ce vrem să demonstrăm este că pe lângă competitivitate în materie de costuri şi calitate, putem face inovaţie în ţară. Mă refer şi la produse şi servicii, dar şi la felul în care lucrăm”, a spus şeful Nokia România.

Te-ar mai putea interesa și
Ucraina acuză Rusia că a atacat din nou Insula Şerpilor. Moscova confirmă
Ucraina acuză Rusia că a atacat din nou Insula Şerpilor. Moscova confirmă
Forţele ruse au atacat din nou joi Insula Şerpilor din Marea Neagră, fiind afectat un chei ca urmare a impactului a două rachete, a anunţat purtătorul de cuvânt al administraţiei militare......
Premierul britanic Boris Johnson a demisionat, anunţă BBC
Premierul britanic Boris Johnson a demisionat, anunţă BBC
Premierul britanic Boris Johnson demisionează, au relatat joi mai multe mijloace de informare în masă, inclusiv BBC, transmite ...
ROBOR creşte semnificativ şi atinge noi recorduri – 7.07.2022
ROBOR creşte semnificativ şi atinge noi recorduri – 7.07.2022
ROBOR creşte semnificativ şi atinge cele mai mari valori din 2010 şi până acum.
Simultec Măgurele va livra simulatoare de zbor Blackhawk S-70i și Bell 412EP pentru o țară din Asia-Pacific
Simultec Măgurele va livra simulatoare de zbor Blackhawk S-70i și Bell 412EP pentru o țară din Asia-Pacific
Simultec Măgurele, filială a producătorului de simulatoare pentru forțele aeriene, terestre și navale, Elbit Systems ...