Nokia lansează primul telefon din lume cu cinci camere. Va costa 2.800 de lei şi va sosi în România în luna mai

HMD Global, compania care deţine licența Nokia pentru telefoane şi tablete, a prezentat, în cadrul Mobile World Congress, cinci noi smartphone-uri cu Android, printre care și primul smartphone din lume dotat cu cinci camere foto, Nokia 9 PureView.
Economica.net - lun, 25 feb. 2019, 12:51
Nokia lansează primul telefon din lume cu cinci camere. Va costa 2.800 de lei şi va sosi în România în luna mai

„Am avut o reacție extraordinară din partea consumatorilor pentru întreg portofoliul nostru de produse, datorită abordării noastre unice privind utilizarea Android, care oferă o experiență pură, sigură și mereu actualizată. Am îndeplinit acest angajament, schimbând paradigma smartphone-urilor și oferind o experiență de utilizare care se îmbunătățește continuu. Astăzi, cu aceste noi telefoane, facem un pas înainte, punând la dispoziție cele mai recente inovații Google în întregul portofoliu de produse”, a declarat Florian Seiche, Chief Executive Officer HMD Global.

Nokia 9 PureView – primul sistem din lume cu cinci camere foto, cu ZEISS Optics.

Cei doi senzori de culoare pentru imagini vibrante și trei senzori monocromatici sincronizați asigură claritate și detalii. Toate cele cinci camere lucrează simultan pentru a colecta aproape de 10 ori cantitatea de lumină față de senzorul standard al unui smartphone obișnuit. Fiecare imagine realizată cu Nokia 9 PureView este format HDR, având o dinamică de 12.4 și o adâncime de 12 MP. Fiecare imagine JPEG de 12 MP conține numeroase detalii și o textură extraordinară, atât în condiții de luminozitate ridicată, cât și în condiții de umbră. Spectrul de adâncime permite realizarea unui efect bokeh, oferind posibilitatea de a ajusta focusul în Google Photos după realizarea fotografiei.

Dotat cu platforma Qualcomm Snapdragon și cu un co-procesor dedicat de imagini, Nokia 9 PureView oferă utilizatorilor o privire în viitorul fotografiei realizate de smartphone-uri, cu un control incomparabil asupra imaginii prin interfața updatată Pro Camera UI. Nokia 9 PureView permite realizarea imaginilor în format RAW „DNG” necomprimat și, prin parteneriatul cu Adobe Photoshop Lightroom, permite editarea fotografiilor direct pe dispozitiv.

Nokia 9 PureView are un ecran PureDisplay 2K pOLED, sistem de încărcare Qi Wireless integrat și senzor de amprentă sub ecranul telefonului. Cele cinci camere ale telefonului sunt integrate în carcasă pentru a oferi un finisaj perfect, care respectă calitatea și integritatea structurală. Datorită geamului Gorilla Glass 5, Nokia 9 PureView oferă cel mai mare grad de protecție la căderi.

Nokia 9 PureView va fi disponibil începând cu finalul lunii martie, pe culoarea midnight blue, la prețul recomandat de 2.799 Lei.

Nokia 4.2
Nokia 4.2 a fost proiectat pentru a oferi consumatorilor cele mai noi inovații ale unui smartphone, la un preț accesibil. Design-ul elegant de sticlă, ecranul pe toată suprafață oferă telefonului un plus de frumusețe, care nu este doar la exterior, întrucât vine cu o cameră foto spate duală, inovații AI și chipset Qualcomm Snapdragon de ultimă generație, alimentate de cel mai recent Android 9 Pie.

Nokia 4.2 revoluționează modul în care ultilizatorul interacționează cu smartphone-ul, prin introducerea butonului Google Assistant. Printr-o simplă apăsare de buton, utilizatorul va avea acces instantaneu la Google Assistant pentru a primi ajutor, prin dubla apăsare a butonului, Google Assistant afișează o imagine de ansamblu a zilei cu sugestii și informații personalizate, iar prin apăsarea îndelungată a butonului, utilizatorul poate activa modul walkie-talkie, care permite căutarea vocală. Mărimea compactă a telefonului Nokia 4.2 și ecranul pe toată suprafață cu notch oferă un smartphone care, la doar 8,4 mm grosime, este destul de subțire pentru a fi folosit cu o singură mână. Nokia 4.2 oferă imagini realizate cu mai multe camere și camera foto spate duală cu detecție în două faze.

Nokia 4.2 va fi disponibil începând cu luna mai, pe culorile negru și pink sand, la prețul recomandat de 879 Lei.

Nokia 3.2
Nokia 3.2 combină cel mai mare ecran HD+ cu bateria de o durabilitate fără egal, de două zile, alături de experiența Android 9 Pie. Nokia 3.2 are un ecran impresionant HD de 6,26 inci, astfel încât utilizatorii au posibilitatea de a viziona filme și emisiuni preferate. Telefonul vine cu o baterie mai mare decât în cazul multor smartphone-uri premium cu hardware eficient și software ingenios. Realizat pe platforma Qualcomm Snapdragon 429, Nokia 3.2 va primi și realiza cu ușurință task-urile. Modelul dispune de butonul Google Assistant.

Nokia 3.2 va fi disponibil de la finalul lunii mai, pe negru, la prețul recomandat de 649 Lei.

Nokia 1 Plus
Fiind printre primele telefoane cu Android 9 Pie, ediția Go, Nokia 1 Plus dispune de caracteristici de imagine, precum și de ecran mare. Utilizatorii pot acum să se bucure de aplicațiile și jocurile preferate, dar și de cele mai noi funcții Android ale ediției Go, precum Google Assistant Go. Telefonul dispune de un nano-model texturat, care se întinde până la display.

Nokia 1 Plus va fi disponibil începând cu finalul lunii aprilie, pe culorile negru și roșu, la prețul recomandat de 449 Lei.

Nokia 210
Nokia 210 este noul membru al familiei recunoscute de telefoane clasice. Utilizatorii pot naviga pe internet cu ajutorul browser-ului web Opera Mini și se pot juca Snake pentru ore întregi fără a se îngrijora cu privire la autonomia bateriei. Nokia 210 are o carcasă solidă, colorată, gândită în așa fel încât urmele folosirii zilnice să nu fie vizibile. Utilizatorii pot naviga pe internet cu ajutorul browser-ului web Opera Mini și astfel rămân la curent cu noutățile distribuite de prieteni și familie pe Facebook, fără a se îngrijora cu privire la autonomia bateriei. Utilizatorii își pot personaliza telefonul Nokia 210 descărcând aplicații, tonuri de apel și fotografii de fundal, folosind Mobile Store.

Nokia 210 va fi disponibil de la finalul lunii martie, pe negru, la prețul recomandat de 129 Lei.

Accesorii
Portofoliul de accesorii conține două soluții de încărcare fără fir: încărcătorul wireless Nokia și încărcătorul portabil Nokia. Ambele dispozitive suportă standardul universal de încărcare Qi, fiind astfel compatibile cu dispozitive de încărcare fără fir, inclusiv cu Nokia 9 PureView și Nokia 8 Sirocco.

Încărcătorul wireless Nokia suportă o încărcare fără fir de 10 watti, ceea ce îl face perfect pentru o încărcare rapidă la domiciliu sau la birou. Încărcătorul portabil Nokia este o baterie care acceptă încărcarea fără fir pentru a încărca dispozitive wireless. Încărcătorul portabil Nokia acceptă, de asemenea, portul universal USB – astfel încât dispozitivele cu cablu pot fi încărcate printr-un cablu USB.

Te-ar mai putea interesa și
Salariile angajaţilor Municipalităţii, majorate. Cresc în primul rând veniturile persoanelor fără studii superioare
Salariile angajaţilor Municipalităţii, majorate. Cresc în primul rând veniturile persoanelor fără studii superioare
Consiliul General al Capitalei a aprobat vineri majorarea salariilor de bază pentru funcţiile din cadrul aparatului de specialitate al primarului general şi din cadrul serviciilor şi......
Grecia majorează salariul minim la 830 de euro pe lună
Grecia majorează salariul minim la 830 de euro pe lună
 Salariul minim lunar în Grecia va fi majorat cu 50 de euro, sau 6,4%, până la 830 de euro, a anunţat vineri Guvernul ...
Pentru 1 din 2 români, principala preocupare financiară este acoperirea cheltuielilor de bază – studiu
Pentru 1 din 2 români, principala preocupare financiară este acoperirea cheltuielilor de bază – studiu
Pentru 1 din 2 români, cheltuielile de bază sunt principala preocupare când vine vorba de situaţia personală, iar printre ...
Grupul LEGO, venituri în creștere în 2023, pe o piață cu cele mai joase rezultate din ultimii 15 ani
Grupul LEGO, venituri în creștere în 2023, pe o piață cu cele mai joase rezultate din ultimii 15 ani
Grupul LEGO a anunțat rezultatele pentru anul fiscal 2023. Veniturile LEGO au crescut cu 2%, la 65,9 miliarde de coroane ...