Nokia, pierderi de 1,16 miliarde de euro

Grupul finlandez Nokia, cel mai mare producător de telefoane mobile la nivel global după volum, a raportat pierderi de 1,16 miliarde de euro pentru anul trecut, comparativ cu un profit de 1,1 miliarde de euro în anul anterior, informează Mediafax.
Economica.net - joi, 26 ian. 2012, 13:48
Nokia, pierderi de 1,16 miliarde de euro

Rezultatul a fost puternic influenţat de o pierdere de 1,1 miliarde de euro înregistrată în trimestrul al patrulea la divizia care produce hărţile Nokia instalate pe terminalele mobile.

Vânzările nete au scăzut de la 42,45 miliarde de euro în 2010 la 38,66 miliarde de euro anul trecut, potrivit raportului financiar al grupului.

În trimestrul al patrulea, Nokia raportat o pierdere de 1,07 miliarde de euro, ca urmare a reevaluării în scădere cu 1,1 miliarde de euro a activelor diviziei de hărţi. În ultimul trimestru al anului 2010, Nokia a avut un profit de 745 milioane de euro. Vânzările au coborât cu 21%, la 10 miliarde de euro, din cauza declinului livrărilor de telefoane mai ieftine.

Nokia a vândut în ultimul trimestru mai multe smartphone-uri decât anticipau analiştii, iar acţiunile grupului au urcat pe bursă cu până la 7%, susţinute de această informaţie.

Grupul a vândut 19,6 milioane de smartphone-uri, în timp ce analiştii anticipau 18,5 milioane. Apple a comercializat în acelaşi interval 37 de milioane de iPhone-uri.

Directorul general al Nokia,  Stephen Elop, speră ca grupul să poată vinde smartphone-uri bazate pe platforma Windows a Microsoft destul de repede pentru a compensa retragerea gamei de telefoane cu sistem Symbian.

Linia de smartphone-uri Lumia a fost lansată în noiembrie în Europa şi este extinsă treptat către pieţe precum India sau China.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...