Nokia va lansa în octombrie prima tabletă a companiei şi mai multe smartphone-uri

Nokia intenţionează să lanseze în octombrie prima tabletă a companiei şi mai multe smartphone-uri, în cadrul unui eveniment care se va desfăşura la Abu Dhabi, au declarat surse apropiate situaţiei pentru Wall Street Journal.
Economica.net - vin, 27 sept. 2013, 15:23
Nokia va lansa în octombrie prima tabletă a companiei şi mai multe smartphone-uri

Lansarea, prima de la anunţarea tranzacţiei pentru vânzarea diviziei de telefoane mobile către Microsoft, va include în total şase dispozitive mobile.

Astfel, Nokia va prezenta la 22 octombrie mai multe smartphone-uri Lumia bazate pe platforma Windows Phone, precum şi smartphone-uri ieftine care utilizează software-ul S40 al companiei, au spus sursele. Tableta Nokia va rula folosind Windows 8.

Tableta, cu numele „Sirius”, va intra pe un segment de piaţă aglomerat. Analiştii se aşteaptă ca Apple să anunţe o nouă versiune a iPad în ultimul trimestru, în timp ce Microsoft a îmbunătăţit recent tableta Surface.

Un purtător de cuvânt al Nokia a refuzat să comenteze asupra planurilor companiei. Iniţial, Nokia intenţiona să lanseze noile produse în luna septembrie, dar a amânat cu o lună prezentarea, ca urmare a anunţului privind vânzarea diviziei de telefoane mobile către Microsoft.

Tranzacţia cu Microsoft vine într-un context dificil pentru Nokia. Compania, cândva lider la vânzările de telefoane mobile, a pierdut puternic teren pe piaţa smartphone în faţa Samsung şi Apple.

Problemele Nokia sunt mai profunde decât lipsa coordonării între producţia telefoanelor şi cea a soft-ului sau gama redusă de smartphone-uri, scrie Wall Street Journal.

Telefoanele Lumia ale Nokia au rulat exclusiv sistemul de operare Windows începând din 2011, dar bugetul redus de marketing şi lipsa unei cereri puternice pentru Windows Phone au condus la declinul cotei de piaţă a companiei.

În declaraţiile recente, conducerea Nokia a încercat să evidenţieze beneficiile tranzacţiei cu Microsoft, o companie foarte profitabilă şi cu resurse financiare considerabile.

Nokia estimează că aproximativ 1,3 miliarde de persoane folosesc în prezent telefoane produse de companie. Nu este clar, încă, dacă preluarea diviziei de telefoane mobile de către Microsoft va atrage clienţi pentru următoarea gamă de modele Lumia.

Microsoft şi Nokia susţin că eforturi mai puternice şi mai bine coordonate de publicitate vor ajuta compania să câştige clienţi pe piaţa smartphone.

Anul trecut, Nokia a cheltuit 21 de milioane de dolari în SUA pentru publicitatea telefoanelor, în timp ce Samsung a avut un buget de 401 milioane de dolari, iar Apple de 333 milioane de dolari, potrivit datelor firmei de cercetare Kantar Media.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul va adopta o hotărâre privind acordarea ajutoarelor de urgenţă în cazul inundaţiilor
Guvernul va adopta o hotărâre privind acordarea ajutoarelor de urgenţă în cazul inundaţiilor
Premierul Florin Cîţu a anunţat astăzi că săptămâna viitoare Guvernul va adopta o hotărâre referitoare la acordarea ajutoarelor de urgenţă în cazul inundaţiilor....
Preşedintele Consiliului Fiscal: Cripto nu sunt monede, ci active financiare speculative
Preşedintele Consiliului Fiscal: Cripto nu sunt monede, ci active financiare speculative
Preşedintele Consiliului Fiscal, Daniel Dăianu, consideră că așa-numitele „Cripto” nu sunt monede, ci active financiare ...
Premierul Florin Cîţu trimite prefecții pe teren
Premierul Florin Cîţu trimite prefecții pe teren
Premierul Florin Cîţu le-a cerut astăzi prefecţilor să meargă pe teren în zonele afectate de inundaţii. Totodată ...
Piața mondială a luxului va ajunge în acest an la peste 250 mld. euro
Piața mondială a luxului va ajunge în acest an la peste 250 mld. euro
Compania de consultanță Bain & Company a dat publicității un studiu din care rezultă că piața mondială a luxului ...