Nordis Group dezvoltă în Mamaia 290 de apartamente, un hotel cu 730 de camere şi aduce un nou concept pe piaţa turistică

Nordis Group pregătește un ansamblu mixt, hotel de 5 stele și apartamente rezidențiale, în zona de Nord a stațiunii Mamaia. Lucrările pentru acest ansamblu vor fi finalizate în 2021, iar construcția va avea 730 de camere de hotel și 290 de apartamente, cu o suprafață totală de 80.000 de metri pătrați. Investiția se ridică la 70 de milioane de euro.
Economica.net - mar, 05 mai 2020, 12:40
Nordis Group dezvoltă în Mamaia 290 de apartamente, un hotel cu 730 de camere şi aduce un nou concept pe piaţa turistică

Dezvoltatorul aduce astfel un concept nou pe piața din România: investiția într-o cameră de hotel care generează bani pentru proprietar și o poate folosi timp de o săptămână pe an.

Conceptul introdus de grupul Nordis în România constă în opțiunea de a achiziționa camere de hotel de către investitori, care sunt închiriate către dezvoltator. Astfel, fiecare proprietar va primi, lunar, o chirie fixă, fără să mai aibă în grijă sarcinile conexe, cum ar fi întreținerea spațiului achiziționat, închirierea către turiști sau perioadele fără flux de clienți. Investitorii care aleg să profite de acest concept inovator pentru piața din România au însă un randament garantat, camerele urmând să fie subînchiriate în regim hotelier turiștilor.

Proprietatea crește în valoare în decursul anilor, iar randamentul garantat este de 7% pe an, calculat la suma investită de fiecare proprietar, distribuită în 12 tranșe lunare. Mai mult, proprietarul beneficiază și de o vacanță de șapte zile pe an. 

Investițiile de până acum sunt majoritar făcute de bărbați cu vârsta cuprinsă între 30 și 45 de ani, finanțate în proporție de 90% din surse proprii. Astfel, 45% dintre aceștia au plătit integral în avans, 45% au plătit în tranșe și foarte puțini au plătit doar un avans.

„Pe fondul crizei medicale cu care ne confruntăm, ne așteptăm la o creștere mai mare de 30% a turismului intern, pentru sezonul viitor – 2021. Românii vor dori să își petreacă concediile mai aproape de casă și, de asemenea, considerăm că aceștia vor fi dispuși să investească mai mult în confort, care vine cu opțiuni considerabile pentru divertisment și opțiunile de petrecere a timpului liber. Ne așteptăm astfel la o schimbare de paradigmă, clienții vor lua în calcul mai mult ca oricând hoteluri care le oferă servicii de lux și care le pot oferi facilități sigure”, a explicat Emanuel Postoacă, fondator Nordis Group.  

Ansamblul Nordis Mamaia este format din patru corpuri, fiecare cu câte zece etaje, unite între ele prin zona de lobby. Complexul este situat foarte aproape de zona de cluburi și restaurante și dispune de 10.000 metri pătrați de plajă. Nordis Mamaia va fi lansat în 2021. În prezent, lucrările de construire sunt în derulare pentru corpurile doi și trei. Corpul unu este deja ridicat, are fațada terminată și se lucrează la amenajarea interioară.

Investiția totală pentru Nordis Mamaia va depăși suma de 70 milioane euro, care cuprinde cele patru corpuri de clădire, dar și amenajarea plajei Nordis Beach. Aceasta va fi operațională în sistem smart beach, prima de acest tip din România.

Hotelul de 5 stele Nordis Mamaia are două corpuri dispuse perpendicular față de plajă, astfel că toate camerele și apartamentele au vedere la mare.

Nordis Mamaia va fi unul dintre puținele hoteluri de pe litoral deschis 12 luni pe an, pentru care este estimat un grad de ocupare de 90% în timpul sezonului și peste 40% în extra sezon. Gradul ridicat de ocupare se bazează pe facilitățile excelente pe care complexul le oferă, printre care și cel mai mare SPA din județul Constanța cu o suprafață de peste 3.000 de metri pătrați, în care este cuprinsă zona de leisure și un spațiu dedicat familiilor.

Nordis Mamaia pregătește oferte speciale pentru companii și dezvoltă un concept nou de pachete de wellbeing pentru angajați. Dotările oferite de hotel vor include o clinică medicală de peste 4.000 de metri pătrați, sală de sport de 400 de metri pătrați, cabinete specializate în consiliere și săli de conferință cu o capacitate de până la 800 de locuri.

De asemenea, ansamblul va mai fi dotat și cu loc de joacă pentru copii, cinema cu sală VIP, dar și șase restaurante și cafenele, iar în incinta Nordis Mamaia va opera o galerie comercială premium, cu branduri de lux, pentru cine își dorește și sesiuni de shopping în vacanță și nu numai.

Nordis Mamaia se află în portofoliul Nordis Group, dezvoltator imobiliar de lux, cu o experiență de 12 ani pe piața locală, preponderent in zona de nord a Capitalei. 

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
IBM lansează peste 170 de parteneriate, inclusiv în România, pentru a îmbunătăți competențele digitale a 30 de milioane de oameni
IBM lansează peste 170 de parteneriate, inclusiv în România, pentru a îmbunătăți competențele digitale a 30 de milioane ...
IBM a anunțat astăzi un angajament fără precedent de a oferi, până în 2030, pentru 30 de milioane de oameni de toate ...
Europa de Est: Băncile centrale şi guvernele sunt în dezacord din cauza inflaţiei – Reuters
Europa de Est: Băncile centrale şi guvernele sunt în dezacord din cauza inflaţiei – Reuters
Creşterea preţurilor în Europa de Est a provocat un dezacord între băncile centrale care au lansat majorări ale dobânzilor ...
Rusia suspendă misiunea sa la NATO şi pe cea a Alianţei la Moscova
Rusia suspendă misiunea sa la NATO şi pe cea a Alianţei la Moscova
Rusia a anunţat luni suspendarea misiunii sale de reprezentare la Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) şi ...