Nou val de arestări în rândul responsabililor FIFA: 12 oficiali reţinuţi

Un nou val de arestări în rândul responsabililor FIFA a avut loc joi dimineaţa în Elveţia, fiind reţinuţi cu această ocazie 12 actuali sau foşti oficiali al forului fotbalistic mondial, anunţă cotidianul american New York Times pe site-ul său.
Economica.net - joi, 03 dec. 2015, 09:10
Nou val de arestări în rândul responsabililor FIFA: 12 oficiali reţinuţi

Această operaţiune a fost efectuată la cererea justiţiei americane şi are loc la şapte luni după un prim val de arestări pentru fraudă, corupţie şi spălare de bani, în cursul căruia au ajuns în spatele gratiilor 18 persoane, printre care s-au numărat mai mulţi oficiali ai FIFA.

Operaţiunea de joi a debutat la ora 6,00 dimineaţa şi a vizat, în principal, hotelul Baur au Loc din Zurich, care a fost deja teatrul primului val de arestări, pe 27 mai.

Sepp Blatter, preşedintele demisionar al FIFA, nu figurează printre persoanele interpelate la Zurich, precizează New York Times.

Ziarul din Statele Unite a indicat că persoanele vizate de arestări sunt, în mare parte, reprezentanţi ai federaţiilor din America de Sud şi America Centrală.

New York Times adaugă, totodată, citând surse anonime, că justiţia americană va demara joi dimineaţa acţiunea depunere sub acuzare.

Ca şi în luna mai, această operaţiune are loc cu ocazia reuniunii Comitetului Executiv al FIFA din 2 şi 3 decembrie, la Zurich, şi care urmează să dezbată reformele cruciale pentru viitorul Federaţiei internaţionale, puternic afectată de scandalul de corupţie declanşat în prima parte a anului.

Anchetatorii americani au evidenţiat faptul că responsabili ai fotbalului mondial au primit mită şi comisioane pentru atribuirea turneelor finale ale Cupei Mondiale şi vânzarea drepturilor tv şi comerciale.

Justiţia elveţiană a confirmat arestarea a doi noi responsabili ai FIFA, la cererea Statelor Unite, în vederea extrădării lor pentru fapte de corupţie.

‘Aceste persoane de rang înalt au fost plătite în schimbul vânzării drepturilor de marketing, în legătură cu difuzarea turneelor în America Latină şi a preliminariilor Cupei Mondiale’, a indicat ministerul elveţian al Justiţiei, într-un comunicat citat de AFP.

Pe de altă parte, Federaţia Internaţională de Fotbal a anunţat că reuniunea Comitetului său Executiv se va desfăşura conform programului iniţial, în ciuda arestărilor de joi.

Reuniunea executivului FIFA, care a debutat miercuri, urmează să se reia joi, de la ora locală 9,00, ‘aşa cum era programat’, a precizat un purtător de cuvânt al forului internaţional.

Te-ar mai putea interesa și
Drulă și-a anunțat candidatura la președinția USR
Drulă și-a anunțat candidatura la președinția USR
Preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă, şi-a anunţat, sâmbătă, candidatura la conducerea formaţiunii, afirmând că livrează rezultate concrete, "nu bla-bla steril", iar partidul are......
Proprietarii celui mai nou hotel de pe litoral se așteaptă la un grad de ocupare de 80-90%. Cât costă o cameră în plin sezon
Proprietarii celui mai nou hotel de pe litoral se așteaptă la un grad de ocupare de 80-90%. Cât costă o cameră în plin ...
Bacolux Hotels a investit 7 milioane de euro în fostul Hotel Hefaistos din Eforie Nord, care se va numi Bacolux Koralia. ...
Reacție la acuzele lui Nicușor Dan. Prefectura București susține că niciodată Toni Greblă nu a declarat că refuză să atace în instanță autorizațiile de construcție ilegale de pe Kiseleff
Reacție la acuzele lui Nicușor Dan. Prefectura București susține că niciodată Toni Greblă nu a declarat că refuză ...
Instituţia Prefectului Bucureşti i-a transmis, sâmbătă, primarului general Nicuşor Dan că nu a susţinut "cu niciun ...
Marea Britanie vrea să doteze Republica Moldova cu armament modern, pentru a se putea apăra de o posibilă agresiune rusă
Marea Britanie vrea să doteze Republica Moldova cu armament modern, pentru a se putea apăra de o posibilă agresiune rusă
Marea Britanie vrea să trimită armament modern în Republica Moldova pentru a o proteja de ameninţarea invaziei Rusiei, ...