Nouă clădiri dezvoltate de Skanska în CEE, dintre care trei în România, înscrise pentru a primi certificarea WELL Health-Safety Rating

Trei clădiri de birouri din București aflate în portofoliul Skanska, din regiunea CEE, au fost înscrise pentru a primi certificarea WELL Health-Safety Rating. Cel mai nou sistem de evaluare a clădirilor, introdus de International WELL Building Institute (IWBI), este unul dintre cele mai recente rezultate ale Grupului operativ IWBI pentru COVID-19.
Economica.net - joi, 20 aug. 2020, 12:36
Nouă clădiri dezvoltate de Skanska în CEE, dintre care trei în România, înscrise pentru a primi certificarea WELL Health-Safety Rating

Sistemul de evaluare ia în calcul calitatea ridicată a spațiilor de birouri și cele mai înalte standarde de siguranță, care au fost stabilite pentru a reduce transmiterea bolilor cu risc și pentru a facilita crearea unui mediu de lucru sănătos și sigur.

Primele proiecte Skanska ce vor urma să primească această certificare în lunile următoare sunt 9 clădiri din regiunea CEE: Equilibrium, Campus 6.2 și Campus 6.3 (România), Parkview (Republica Cehă), Brama Miasta I si II, Spark B, Centrum Poludnie faza I și Wave A (Polonia)

Pentru a răspunde provocărilor cauzate de evoluția COVID-19, Skanska a stabilit mai multe reguli și și-a adaptat clădirile din Europa Centrală și de Est. Măsurile au fost luate pentru a sprijini chiriașii reveniți la birouri, prin crearea unui mediu de lucru sănătos, dar și pentru a oferi proprietăți sigure pentru investitori.

Clienții companiei care au decis să revină la „noua normalitate” de la birou au putut beneficia de experiența Skanska și de noile standarde de siguranță implementate. Astfel ”Care for Life Office Concept” este dezvoltat pentru a răspunde nevoilor actuale ale celor care folosesc spațiile de birouri.

Noua abordare nu ia în considerare doar confortul, ci și protejarea utilizatorilor în fața răspândirii microbilor. Este oferită consultanță profesională pentru chiriași și sunt implementate mai multe protocoale de siguranță și soluții pentru a reduce transmiterea coronavirusului sau a oricărei alte posibile infecții în viitor: măsuri privind distantarea fizică și regândirea spațiilor de birouri, conceptul de clădire touch-free, plan detaliat de dezinfectare și calitatea aerului.

Următorul pas, care validează crearea unor spații de lucru sigure, este înscrierea clădirilor de birouri Skanska din regiunea CEE pentru obținerea certificării WELL Health-Safety Rating, acordată de IWBI.

„Pandemia a forțat lumea să se adapteze la aceste circumstanțe excepționale, iar spațiul și mediul de lucru sunt esențiale pentru siguranța și sănătatea întregii lumi. Fiind un dezvoltator responsabil și un lider al segmentului office în real estate, cu operațiuni în 10 orașe din CEE, avem o responsabilitate de a crea și adapta clădirile noastre de birouri, astfel încât să asigurăm un mediu cât mai sănătos posibil și să stabilim noi standarde ale pieței. Siguranța si starea de bine a angajaților, clienților, partenerilor și comunităților noastre reprezintă prioritatea principală pe care Skanska o are. Este o abordare pe care continuăm să o dezvoltăm prin noi acțiuni, precum crearea „Care for Life Office Concept” și obtinerea noii certificări WELL Health-Safety pentru proiectele noastre”, a declarat Jacob Møller-Nielsen, Vicepreședinte Executiv al Centrului de Excelență, divizia de dezvoltare domercială Skanska din CEE.

O inițiativă a IWBI, certificarea WELL Health-Safety Rating se bazează pe orientări ale mai multor instituții globale, precum: Organizația Mondială a Sănătății (OMS), Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC), centrele globale și agențiile de gestionare a situațiilor de urgență, dar și instituții recunoscute pentru certificarea standardelor, cum ar fi ASTM International și ASHRAE sau instituțiile academice și de cercetare de top. Acest nou sistem de evaluare poate ajuta companiile să-și adapteze spațiile de birouri la realitatea post-covid19.

IWBI a folosit cunoștințele dobândite în cadrul grupului său operativ privind COVID-19. Acesta a fost înființat la începutul pandemiei pentru a ajuta liderii din mediul de afaceri și domeniul construcțiilor să integreze perspective și strategii globale, în lupta împotriva COVID-19 și a altor infecții respiratorii.

 

Te-ar mai putea interesa și
BNR: Peste 18,83 milioane de carduri au fost emise în România, până la finele lunii decembrie 2020
BNR: Peste 18,83 milioane de carduri au fost emise în România, până la finele lunii decembrie 2020
Numărul total de carduri emise în România era, la finele ultimului trimestru din 2020, de 18.830.297 unităţi, în creştere cu 1,05% comparativ cu sfârşitul trimestrului anterior, arată...
CNCAV: O nouă tranşă de 224.640 doze de vaccin Pfizer BioNTech soseşte luni în ţară
CNCAV: O nouă tranşă de 224.640 doze de vaccin Pfizer BioNTech soseşte luni în ţară
O nouă tranşă de vaccin de la Pfizer BioNTech constând în 224.640 doze va sosi luni, 8 martie, în România, vaccinurile ...
Alte 3.288 cazuri noi de infectare cu coronavirus, în ultimele 24 de ore
Alte 3.288 cazuri noi de infectare cu coronavirus, în ultimele 24 de ore
Un număr de 3.288 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, a informat, ...
INS: Transportul aerian de pasageri a scăzut cu 69% în 2020
INS: Transportul aerian de pasageri a scăzut cu 69% în 2020
Numărul persoanelor care au optat pentru transportul aerian de pasageri a scăzut anul trecut cu 69%, de la 23.193.300 pasageri ...