Nouă din zece europeni susţin că şi-au anulat rezervările pentru călătoriile programate în lunile aprilie – mai (studiu)

Nouă din zece europeni (91%) susţin că şi-au anulat rezervările pentru călătoriile programate în lunile aprilie - mai sau sunt pe cale să facă acest lucru în curând, iar peste trei sferturi dintre aceştia (78%) spun că încă plănuiesc să călătorească în perioada iunie - decembrie 2020, atât timp cât localitatea în care domiciliază sau destinaţia nu vor fi în carantină, reiese dintr-un studiu de specialitate, publicat joi de o companie globală specializată de stocare a bagajelor, scrie Agerpres.
Economica.net - joi, 16 apr. 2020, 08:23
Nouă din zece europeni susţin că şi-au anulat rezervările pentru călătoriile programate în lunile aprilie - mai (studiu)

În ceea ce priveşte bugetul alocat pentru vacanţă, cercetarea LuggageHero evidenţiază că 64% dintre cei chestionaţi au menţionat că, în 2020, acesta va fi mai mic decât se aşteptau înaintea pandemiei de COVID-19.

Conform rezultatelor citate, aproape 60% dintre respondenţi aveau o călătorie planificată pentru lunile aprilie sau mai, însă cei mai mulţi dintre ei (91%) deja au anulat acele rezervări sau sunt pe cale să facă acest lucru. Cu toate acestea, 78% din turişti susţin că nu vor renunţa la acele planuri atât timp cât localităţile de provenienţă sau destinaţiile de vacanţă nu vor fi în carantină.

„Ceea ce înseamnă că, cel puţin momentan, există un impact de doar 22% asupra turismului între lunile iunie-decembrie”, menţionează realizatorii studiului de specialitate.

Întrebaţi despre călătoriile din perioada iunie – decembrie, mai mult de jumătate (54%) dintre europeni recunosc faptul că aveau deplasări planificate, iar mai mult de două treimi plănuiau să meargă alături de cel puţin încă o persoană.

De asemenea, dintre cei care au spus că vor călători în perioada iunie – decembrie, aproape jumătate (44%) afirmă că nu se vor orienta către altă destinaţie decât cea planificată deja. Totuşi, peste o treime (35%) vor încerca să evite oraşele mari şi transportul public, îndreptându-se mai ales către parcuri naturale sau alte locuri mai izolate.

Potrivit sursei citate, aproape jumătate dintre respondenţi încă doresc să plece în afara ţării, în timp ce 47% iau în considerare să înlocuiască vacanţele internaţionale cu cele din interiorul ţării, în 2020.

La polul opus, doar 6% dintre cei chestionaţi au afirmat că nu vor călători deloc în acest an, o scădere considerabilă faţă de sondajul efectuat cu aproximativ trei săptămâni în urmă, când 17% menţionau acest lucru.

Respondenţii la sondajul din luna aprilie subliniază o dorinţă mare de a călători în lunile viitoare, dar adoptând mai multe măsuri de precauţie, în general.

„Un punct important este faptul că sondajul anterior arăta că 46% vor dispune de acelaşi buget de vacanţă, dar în numai trei săptămâni scăderea a fost de 10%. În ceea ce priveşte înlocuirea vacanţelor în străinătate cu cele din interiorul ţării, procentul aproape s-a triplat, crescând de la 17% în martie la 47% în aprilie. Deciziile privind destinaţiile s-au modificat uşor, cu 2% mai mulţi oameni (de la 33% la 35%) dorind să evite locaţii citadine, căutând mai degrabă locuri în natură”, se arată în concluziile sondajului.

Studiul LuggageHero a fost realizat în perioada 5 – 9 aprilie şi a avut la bază date colectate online, prin Google Forms, din partea a 2.200 de persoane din întreaga lume.

Până în prezent, compania a stocat bagaje pentru mai mult de două milioane de ore în cele peste o mie de locaţii partenere în Europa şi America de Nord.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...